Kritik Görüşme! Beyaz Saray: Erdoğan - Biden Görüşmesi, Yüz Yüze Diplomasi İçin İyi Fırsat

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray'dan Bıden'in yurt ziyaretlerinde bulunacağı duyurulmuştu. Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Joe Biden'in Brüksel'de gerçekleştireceği görüşmeye dair konuştu.

10.06.2021-10:43 - (Son Güncelleme: 10.06.2021-11:23) Kritik Görüşme! Beyaz Saray: Erdoğan - Biden Görüşmesi, Yüz Yüze Diplomasi İçin İyi Fırsat

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde yurt dışı ziyaretlerinde bulunacağı Beyaz Saray'dan duyurulmuştu. İlk yurt dışı ziyaret programı kapsamında ülkesinden ayrıldı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Joe Biden'ın Washington'dan İngiltere'ye seyahat ettiği sırada uçaktaki basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Joe Biden'ın 14 Haziran'da Brüksel'de yapacakları ikili görüşmeden beklentilerinin ne olduğunun sorulması üzerine Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki,  şu ifadelerine yer verdi:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

''Bu ilişki, yapıcı bir şekilde birlikte çalışmaya devam edilmesi gerektiğini hissettiğimiz alanların ve fırsatların olduğu, aynı zamanda ciddi anlaşmazlıklar yaşadığımız alanların da olduğu bir NATO ortağıyla olan ilişki. Bu, Başkan Biden'ın, ilk yurt dışı ziyaretinde ikili görüşmeyi öncelik edinmenin önemli olduğunu hissettiği yüz yüze diplomasiye sahip olmak için bir fırsat.'' değerlendirmesinde bulundu.

MASADAKİ KONULAR

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, söz konusu görüşmede masaya yatırılacak olan konuların ne olacağı sorusuna ise ''Küresel toplumu etkileyen bölgesel güvenlik konularını görüşeceklerine eminim. Aynı şekilde Kovid-19 ve ekonomi de konular dahilinde olacaktır. Görüşme zamanı yaklaştıkça elimizde daha çok detay olacaktır.''

JOE BIDEN'IN AVRUPA ZİYARETİ TAKVİMİ

ABD Başkanı Biden'ın bugün başlamış olan turunda ilk durağı ise İngiltere olacak. Joe Biden, burada Başbakan Boris Johnson ve İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile görüşecek ve 11-13 Haziran tarihleri arasında G7 Zirvesi'ne katılacağı da bildirildi.

Joe Biden, İngiltere ziyaretinin sonrasında ise 13 Haziran günü Belçika'nın başkenti Brüksel'e hareket edecek. 

ERDOĞAN İLE İLK YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

14 Haziran 2021' de gerçekleştirilmesi planlanan NATO Zirvesi'ne katılacak olan Joe Biden, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başkan olarak ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştireceği ve görüşmede ikili ilişkilerin kapsamlı şekilde masaya yatırılması da tahmin ediliyor.

Başkan Joe Biden, 15 Haziran'da Brüksel'deki ABD-AB Zirvesi'ne katılacak ve sonrasında 16 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre şehrinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geleceği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal