Kripto piyasısı düşer mi, çıkar mı? Piyasayı etkileyecek 5 gelişme. BTC, ETH ve Shib'aya dikkat kesilin! Hızlı düşüş ve çıkışlar olabilir!

Kripto para borsasında inişli çıkışlı döneminde devam etmesi üzerine ABD'nin başka önemli bir para birimi üzerine gelişmeler dikkat çekti. BTC/USD, FED enflasyonla mücadele için faiz oranlarını arttırmaya karar vermesi üzerine işlem aralıkları boy göstermeye başladı. Kripto para borsası düşer mi? İşte detaylar...

25.07.2022-13:29 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-17:40)

Bitcoin, üzerinden yapılan değişikliklerle beraber piyasayı etkileyecek yeni gelişmelerin olduğu belirlendi. BTC, ETH ve Shib üzerine yoğunlaşmalar devam ederken hızlı düşüş ve çıkışlar yaşanabileceği gündeme geldi. Altcoinler ve daha fazlası için zor geçmesi gereken bu haftada neler olacağı merak edilmektedir. 

Fed, bir sonraki faiz artırımına karar verecek

Yeni haftaya yeni kararlar ile başlanması üzerine FED'in faiz artırımına göre  Federal Açık Piyasalar Komitesi içi tarih verildi. 26-27 Temmuz tarihlerinde politika yapıcıların bir sonraki faiz oranı üzerinden hesaplamalar yapılacak. ABD enflasyonu ise kırk yılın en yüksek seviyesinde ve zirveye çıkma çağrıları daha da büyük kazanımlarla karşılandığından, yükselişi kuruluşu şaşırtmış gibi görünüyor.

Blockware analisti William Clemente, 25 Temmuz’da “Bir başka eğlenceli olmalı,” diye özetledi. Faiz oranı kararı, 27 Temmuz’da, Türkiye saati ile akşam saatlerinde verileceği bildirildi. 

Bu hafta Asya piyasası üzerinden bitcoin ve altcoin yeniden canlanmaya eşlik ederek geçen haftaya göre yükselişe geçti. Bitcoin’in, veriler bozulana kadar 28 bin doları geçmek için mücadele edeceğini aktardı.

Kripto para borsası yeni hafta

Spot fiyatlar, önemli hareketli ortalamayı tutturamıyor 

BTC/USD, bir aydan fazla bir süre içinde en iyi performansını yönetirken, temel 200 haftalık hareketli ortalamayı (MA) 22.800 dolardan geri kazanamadı. 22.500 dolar civarında gerçekleşen kapanıştan sonra, Bitcoin en son işlem aralığının altına düşmeye başladı.

Zorluk Mart seviyelerine dönüyor

Kripto para borsası üzerinde yapılan değişimler halinde bitcoin ağında yaşanan kargaşalar boy göstermeye başladı. Rekabetin ölçüsü olan zorluk ise Haziran ayının sonundan bu zamana kadar değişim göstermektedir. Mart ayından bu zamana kadar ise görülmeyen seviyelerin geri geleceği bildirildi. 

kripto

Zorluk ne kadar düşükse, genel olarak daha az rekabet olması nedeniyle BTC madenciliği “daha ​​kolay” veya daha az enerji yoğundur.CryptoQuant’a göre madenciler, yalnızca 24 Temmuz’da borsalara 909 BTC gönderdi, bu 22 Haziran’dan bu yana bir günde en yüksek seviyede bulunmaktadır. 

MVRV-Z puanı bitcoin için neler gösteriyor? 

Bitcoin üzerinde en önemli olan coinlerden ölçümü olan tartışmasız en önemli seviyelerden yer almaktadır. 25 Temmuz tarihinde ise Bitcoin, MVRV-Z skoru bir hafta içerisinde negatif bölgeye dönüş yaptı. BTC'nin ''gerçeğe uygun değere'' göre fazla satın alımından dolayı aşırı satıldığı görüldü.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal