Kripto para güvenirliliğinde deprem: LUNA'daki ani düşüş yatırımcıları panikletti!

Kripto para piyasasında son günlerde yaşanan hareketlilik, piyasaları altı üst etti. İlk olarak Bitcoin’in son 24 saat içerinde yüzde 101 değer kaybına uğraması ve ardından LUNA'nın zirveden dibe vurması yatırımcıları paniğe sürükledi. Terra Luna ilgili kurtarma planları işe yaramazken, yüzde 99.99 oranında değer kaybeden coin listelerden çıkarıldı.

14.05.2022-10:51 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-10:51) Kripto para güvenirliliğinde deprem: LUNA'daki ani düşüş yatırımcıları panikletti!

Bir dolara eşit bir şekilde tasarlanan LUNA coin, kripto para piyasalarında ilk 10 sıraya kadar çıkmış ve 120 dolarla zirveyi görmüştü. Bir anda düşüş yönlü eğilim gösteren LUNA beklenmedik andan gelen bu eğim sonrası yüzde 99 oranında değer kaybına uğradı ve yatırımcısını zarar ettirdi.

LUNA'da yaşanan değer kaybı sadece kendisini değil, tüm bütün piyasayı beraberinde etkiledi. Kiripto para güvenirliliğinde deprem etkisi yaratan bu gelişmeler de Bitcoin'in de düşüş göstermesine neden oldu ve kripto paraların lideri geçtiğimiz gün 27 bin dolar seviyesine kadar indi.

Kripto para güvenirliliğinde deprem

Kripto paralarda güven yeniden oluşur mu?

Son birkaç gündür kripto para piyasalarında meydana gelen bu hareketlilikten en çok etkilenen LUNA önemli platformların işlem listelerinden çıkarıldı. Bitcoin ise yaşadığı düşüş sonrası önceki gün toparlanma eğilimine geçti ve son 24 saat içinde yüzde 10 civarlarında bir yükseliş göstererek 30 bin dolar seviyesine yeniden çıktı.

Piyasalardan elde edilen verilere göre, yüzde 99.99 değer kaybeden LUNA'nın piyasa değeri sadece 52 cent olurken, yaşanan bu durum yatırımcıları kara kara düşünmeye sevk etti. Kripto para piyasası bir anda allak bullak olunca Bitcoin başta olmak üzere diğer coin’lerde de yaşanan değer kayıplarında dolayı bir gecede neye uğradıklarını şaşıran yatırımcılar, kripto paraların ne derece güvenilir olduğunu test etmesine neden oldu.

Konuyla ilgili yorumlarda bulunan Bybit Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü , bir dönem dünyanın üçüncü stablecoini olan Terra USD’nin bir anda 1:1 dolar eşleniğini kaybetmesinde sonra başlayan artçıların giderek büyüdüğünü ve piyasada yıkıcı bir depreme dönüştüğünü söyledi. Büyük bir coinin bir anda yerle bir olmasının ve yüzde 100 değer kaybının uzun süre unutulmayacağını belirten Süllü, piyasa güvenirliliğinin bir süre zaman alabileceğini söyledi.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal