Kremlin'den Türkiye Açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin Rusya'dan Türkiye'ye uçuşların sınırlandırılmasının dair iki ülke ilişkilerine etkisine yönelik soruları yanıtladı.

16.04.2021-16:47 - (Son Güncelleme: 16.04.2021-17:10) Kremlin'den Türkiye Açıklaması

İki ülke arasında don dönemde ilişkilerin kötüye gittiği söylemlerini reddeden Peskov, ''Türkiye ile ilişkiler gelişiyor. Turizm yasağı ile ilgili durumun ikili ilişkilerle hiçbir ilgisi yok. Bu tamamen Türkiye’deki salgın ve kötüleşen epidemiyolojik durumla bağlantılıdır.''

ASLINDA ORTAKLIK BUDUR

Türk yetkililerinin Rusya'nın kararı konusunda anlayış gösterdiğini ifade eden Peskov, ''Elbette, Türk ortaklarımız kendi vatandaşlarımız için endişelerimizi anlayabiliyor. Aslında ortaklık da budur'' diye konuştu.

Peskov, bu kararın Türkiye'yle Rusya arasındaki ilişkilerde ''soğukluk'' anlamına gelip gelmediğine dair soruya da ''Elbette hayır.'' cevabını verdi.

Türkiye'nin komşu ülkelerle kurduğu ilişkinin egemenlik hakları dahilinde olduğunu anımsatan Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasındaki görüşmelerin iki ülkenin arasındaki ikili ilişkilerle dahil olduğunu ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal