Kremlin Sözcüsü Açıkladı: Başkan Erdoğan Bölgesel Bir Güç!

Rusya'nın Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

01.12.2021-15:21 - (Son Güncelleme: 01.12.2021-16:58) Kremlin Sözcüsü Açıkladı: Başkan Erdoğan Bölgesel Bir Güç!

Son dakika yapılan açıklamalara göre, Kremlin Sözcüsü Peskov Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı açıklamalarda Başkan Erdoğan'ın bölgesel bir güç olduğunu belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov basına yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir telefon görüşmesi planladıklarını belirterek şu sözleri söyledi; “Eğer Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuyu açarsa, o zaman istişare edilebilir.” 

BAŞKAN ERDOĞAN BÖLGESEL BİR GÜÇ

Açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında konuşarak devam eden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı konuşmada şu sözlere değindi; “Erdoğan, bölgesel ve uluslararası konularda, birçok açıdan önemli bir nüfuza sahip. Eğer Sayın Erdoğan, bu nüfuzu Kiev üzerinde Minsk anlaşmalarının, Paris’te varılan anlaşmaların uygulanması yönünde kullanabilirse, Rusya bunu memnuniyetle karşılar.”

RUSYA UKRAYNA İLE KRİZ HALİNDE DEĞİL

Açıklamalarının devamında Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan sorunlara değinen Peskov Rusya'nın, Ukrayna'yı işgal etme planlarının olmadığını söyledi.

UKRAYNA-RUSYA ARASINDA YAŞANAN DONBASS SINIRI PROBLEMİ

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleşen olaylarda, Ukrayna devletinin aldığı kararlara yaklaşık 8 yıldır itiraz eden Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların yaptığı eylemlere Bayraktar TB2 SİHA ile müdahale edildi. Ukrayna’nın başkent Kiev'de, dönemin Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Anlaşması'nı imzalamaması üzerine 21 Kasım 2013'te gösteriler başlamıştı. Yanukoviç'in, gösterilerin büyümesi üzerine Şubat 2014'te ülkeden kaçmasının ardından ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinin Donetsk ve Lugansk şehirlerinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar sözde bağımsızlıklarını ilan etmişti. Ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda, 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

RUSYA VE UKRAYNA AYNI ANDA ASKERİ TATBİKAT DÜZENLEDİ

İki ülkeden yapılan açıklamalarda iki tarafından birbirinden çekindiği ve savaşı karşı cephenin başlatacağına yönelik açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamalardan sonra iki ülkede askeri tatbikat düzenledi. Ukrayna da Belarus'un kendi sınırına göçmenleri yönlendireceğini gerekçe göstererek sınır bölgesinde kara birliklerinin katıldığı bir tatbikat gerçekleştirmeye başladı. Tatbikata Ukrayna ordusunun kara birliklerinin yanı sıra hava kuvvetlerinin de destek verdiği belirtiliyor. Tatbikatta tanksavar birimleri de görev alıyor. Son günlerde aralarında gerginliğin hızla tırmandığı iki ülkenin de düzenlediği tatbikatların ABD yönetiminin Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliğinden rahatsızlık duyduğu dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti. Ukrayna son dönemde Rusya'nın sınır bölgesine askeri yığınak yaptığını ve kendisine saldırabileceğini iddia ederken Moskova yönetimi, söz konusu iddiaya ısrarla karşı çıkıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal