Kremlerin İçindeki Zararlı Maddeler

Güzellik rutinlerinin bir parçası olan kremlerin içimdeki zararlı maddeleri biliyor musunuz? Bizde merak edenler için kremlerin içindeki zararlı maddeleri sıraladık…

22.06.2020-15:57 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-18:39) Kremlerin İçindeki Zararlı Maddeler

Bu bölümde yer alan kimyasalların her biri için, tehlikeye dayalı kanıtların büyümesi, kanser ve üreme problemleri gibi uzun vadeli sağlık sorunlarıyla bağlantılı olduğu kanıtlanmıştır. Kullandığınız kremlerin içeriği zannettiğiniz kadar masum değil. Peki kremlerin içindeki zararlı maddeler neler?

Banyo rafınızdaki kremleri kullanmadan önce, içindeki maddelerin göründüğü kadar masum olmayabileceğini bilin. Şu anda üst marka kremlerde ve potansiyel olarak tehlikeli olanlara kadar düzinelerce zararlı madde kullanılmaktadır.

KREMLERİN İÇİNDEKİ ZARARLI MADDELER NELERDİR?

Dioksan: Bir kanserojen madde olan dioksan, 25.000’den fazla kozmetik ürününün %22’sinde bulunur (Kremler, Şampuanlar, Sıvı Sabun, Köpük Banyosu) gibi ürünler ve diğerleri. Ürün etiketlerinde bir bileşen olarak dioksanın listelenmesi gerekmez, çünkü kimyasal, üretim sırasında kendini geliştiren kirletici bir maddedir. Bu nedenle daha organik ürünlere yönelmeyi denemelisiniz. Benzofenon: Benzofenon, ürünleri UV ışığından korumak için kremler, dudak kremi ve oje gibi kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.

KREMLERDEKİ ZARARLI MADDELERDEN NASIL KAÇINILMALIDIR?

Etiketleri okuyun ve bu kimyasalları içeren ürünlerden kaçının. Nanolaştırılmamış çinko oksit veya titanyum dioksit kullanan güneş koruyucuları seçin. Butillenmiş Bileşenler, butillenmiş hidroksianisol yani (BHA) ve butillenmiş hidroksitoluen yani (BHT),çeşitli kişisel bakım ürünlerinde koruyucu olarak kullanılır. Bu kimyasalların gıda ürünleri de dahil koruyucu olarak kullanılır.

Etiketleri okuyun ve BHA veya BHT içeren ürünlerden kaçının. Kömür Katranı: Kömür katranı, yanan kömürden elde edilen bilinen bir kanserojendir. Deneysel çalışmalar kömür katranının uygulanmasının ve maruz kalmanın cilt tümörleri ve nörolojik hasar verdiğini söylemektedir. Etiketleri okuyun ve kömür katranı veya eşanlamlılar içeren kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinden kaçının. Saç boyaları konusunda özellikle dikkatli olun.

KREMLERİN İÇİNDEKİ ZARARLI MADDELERDEN NASIL KORUNULUR?

Homosalate, güneş koruyucular, kremler, losyonlar ve SPF'li cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılan bir kimyasaldır. Homosalat potansiyel bir endokrin yıkıcıdır ve hücrelerdeki çalışmalar hormonları etkileyebileceğini düşündürmektedir. Etiketleri okuyun ve Homosalate içeren ürünlerden kaçının. Çinko oksit veya titanyum dioksit içeren krem veya losyon bazlı güneş kremleri seçin. Hydroquinone, en çok renk açıcı kadınlara yönelik olarak pazarlanan ürünler olan cilt açıcılarında kullanılır. Kanser ve organ sistemi ile bağlantılıdır. (Cilt açıcı kremler, saç kremleri, yüz temizleyici kremler ve tırnak kaplama ürünlerinin içinde bulunur) Etiketleri okuyun ve hidrokinonu içeren ürünlerden uzak durun.

Yukarıda gördüğünüz kremlerin içindeki zararlı maddeler listesine ek daha birçok zararlı madde mevcuttur. Bu nedenle mümkün olduğunca organik ürünlerden ve bitkisel yağlardan destek almaya çalışalım. Bu tip ürünlerin içerisinde yer alan Civa son derece zehirli ve ağır bir metaldir.

Kremlerin içindeki civa böbrek hasarına, deri döküntülerine, cilt renginin bozulmasına ve cildin enfeksiyonlara karşı direncinde bir azalmaya neden olabilir. Diğer etkileri arasında el, kol, bacak ve ayaklarda ağrı veya uyuşukluğa yol açabilecek anksiyete, depresyon, psikoz ve sinir hasarı yer alır.

Civa genellikle cilt lekeleri, yaşlanma karşıtı bakımlar ve yaşlılık lekeleri, çiller ve kırışıklıkları gideren kremler olarak pazarlanmaktadır. Ergenler bazen bu ürünleri akne tedavisi olarak kullanırlar. Kremlerin içindeki zararlı maddeler, cilt sağlığınız için büyük risk taşımaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal