Kremalı mantar çorbası tarifi : en güzel ve lezzetli kremalı mantar çorbası nasıl yapılır? Kremalı mantar çorbası malzemeleri ve pratik tarifi

Sofralarda sevilerek yer verilen kremalı mantar çorbası tarifi merakla araştırılıyor. Peki kremalı mantar çorbası nasıl yapılır? Kremalı mantar çorbası malzemeleri nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

25.05.2022-21:05 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-21:05) Kremalı mantar çorbası tarifi : en güzel ve lezzetli kremalı mantar çorbası nasıl yapılır? Kremalı mantar çorbası malzemeleri ve pratik tarifi

Sevilerek tüketilen ve yapımı oldukça kolay olan kremalı mantar çorbasının nasıl yapıldığı internet üzerinden sıkça araştırılıyor. Peki kremalı mantar çorbası malzemeleri nelerdir? Kremalı mantar çorbası yapılışı nasıldır? Kremalı mantar çorbası ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kremalı mantar çorbası malzemeleri

-12 tane kültür mantarı

-1.5 yemek kaşığı tereyağı

-1/2 su bardağı süt

-1.5 yemek kaşığı un

-1/2 su bardağı süt kreması

-1 tane soğan

-3 su bardağı sıcak su

-Karabiber

-Tuz

Servis için tercihe göre dere otu tercih edilebilir.

Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır

Kremalı mantar çorbası tarifi

Öncelikle kültür mantarları yıkanarak ufak ufak doğranır. Sonra 1 soğan da ince ince doğranarak üstüne eklenir. Tencere içine 1.5 yemek kaşığı eritilir. Soğanlar eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra mantarlar eklenerek sularını çekene kadar kavrulur. Daha sonra 1.5 yemek kaşığı un ilave edilerek mantarlarla iyice karıştırılır. 3 su bardağı sıcak su eklenir ve karışım kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra üzerine süt dökülür ve tekrar karıştırılır. Son olarak üzerine tuz, karabiber ve süt kreması eklenerek koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir. Çorba piştikten sonra sıcak şekilde servis edilir. İsteğe göre servis ederken üstü dere otu ile süslenebilir. Kremalı mantar çorbası oldukça hafif ve sık sık tercih edilebilecek bir çorbadır.

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal