KPSS’de ikinci FETÖ skandalı yaşanıyor: Sınavda çıkan Onlarca soru tek bir yayının sorularıyla aynı çıktı

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan KPSS 2022 lisansta sorulan soruların bir çoğunun Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavında sorulan sorularla aynı çıktığı iddia edildi. İşte detaylar...

02.08.2022-12:06 - (Son Güncelleme: 02.08.2022-12:06)

KPSS31 Temmuz 2022 Pazar günü yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS 2022) lisans sınavında çıkan sınav sorularının Yediiklim Yayınları adı verilen bir yayınevinin deneme sınavlarında çıkan sorularla nerdeyse aynı olması ‘’KPSS’de ikinci FETÖ skandalı mı yaşanıyor?’’ sorusunu akıllara getirdi. Her ne kadar bu durum bir iddiadan öteye gitmemiş olsa günün en çok konuşulan konularından birisi oldu. 


KPSS’de ikinci FETÖ skandalı iddiası

KPSS 2022 lisansın Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarında çıkan soruların Yediiklim Yayınları adı verilen bir yayınevinin deneme sınavlarında çıkan sorularla benzerlik gösterdiği iddia edildi. Buna göre sınava giren adaylar ve bazı öğretmenler, soruların Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarından aynen alınarak KPSS'de sorulduğunu öne sürdü.

Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarındaki soruların KPSS 2022 sorularıyla neredeyse aynı olması sebebiyle pek çok aday CİMER’e şikayet başvuruları yaptı. İşte çıkan sorulardan bazıları:

KPSS

KPSS

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal