Balıklar toplu halde öldü! İnceleme başlatıldı

Bartın Irmağı'nda toplu balık ölümleri görülmeye başlanınca yerel halk hemen yetkililere ihbarda bulundu. Gelen ihbar sonrasında vatandaşların balık yememeleri için uyarılar da bulunduktan sonra, ölü balıklardan numuneler alınarak incelemeler başlatıldı.

02.08.2022-11:19 - (Son Güncelleme: 02.08.2022-11:19)

Bartın-Karabük yolu Potbaşı Köprüsü altından geçen Bartın Irmağı'nda suyun az olduğu bölgelerde yüzlerce balığın kıyıya vurulduğu görüldü. Söz konusu olayın üzerine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye gelip, ölü balıklardan incelenmek üzere numune alındı. Aynı zamanda Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ekipleri de balık toplanma ve yenilmeme konularında uyarılarda bulundu. 


Konunun üzerine açıklamalar yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 'Yaz aylarında Bartın Irmağı'nda zaman zaman bu tür balık ölümleri hadisesini yaşıyoruz. Yaşadığımız sel felaketinin sonrasında ırmaktaki su seviyesi düşmeye başladı. Balıkların oksijen yetersizliğinden ya da başka bir durumdan mı öldüğü konusunda ekipler, sudan ve balıklardan numune aldı. Sonuca göre hareket edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal