KPSS 2022 lisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KPSS sınav sonuç sorgulama nasıl yapılır?

Yaklaşık 1 ay önce gerçekleştirilen KPSS lisans oturumlarının sonuçları, adayların gündemini yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Konu hakkında gözler ÖSYM’de olacak. Peki KPSS 2022 lisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KPSS sınav sonuç sorgulama nasıl yapılır? İşte konu hakkında son gelişmeler...

14.10.2022-18:12 - (Son Güncelleme: 14.10.2022-18:12) KPSS 2022 lisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KPSS sınav sonuç sorgulama nasıl yapılır?

Temmuz ayında yapılan oturumların sınav sorularının çalındığı iddiasıyla ertelenmesinin ardından geçtiğimiz ay yeniden yapılan KPSS 2022 lisans oturumlarının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, adaylar tarafından heyecan içinde beklenen soruların başını çekiyor. ÖSYM’nin konu hakkındaki son dakika açıklamalarını dikkatle takip eden KPSS adayları bir yandan da internet üzerinden gelişmeleri araştırıyor. Peki KPSS 2022 lisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KPSS sınav sonuç sorgulama nasıl yapılır? 

KPSS 2022 lisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

18 Eylül 2022 Pazar günü gerçekleştirilen KPSS 2022 lisans oturumlarında yüzbinlerce aday hayal ettikleri kamu kurumuna girmek adına ter döktü. Ekim ayının başında da bazı oturumları yapılan KPSS 2022 lisans sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

KPSS 2022 lisans sonuçları

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan sınav takvimine göre KPSS 2022 lisans sonuçları 21 Ekim 2022 Cuma günü sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden sınava giren adayların erişimine açılacak. 

KPSS sınav sonuç sorgulama nasıl yapılır? 

KPSS lisans sonuçları açıklandığı andan itibaren sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girildikten sonra sorgulama yapılabilecek. Adaylara sonuç ile ilgili farklı herhangi bir duyuru yapılmayacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal