Koyu saç renginizi bu yöntemlerde açabilirsiniz! Saç rengi açmak için 8 doğal yöntem

Saç rengini açmak isteyen ancak kimyasal kullanmak istemeyen kişiler için saç rengini açacak harika 8 tarifle geldik . Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın doğal ve birbirinden farklı tariflerini sizler için bir araya getirdik.İşte saç rengini açacak 8 doğal yöntem…

22.06.2022-19:40 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-19:40) Koyu saç renginizi bu yöntemlerde açabilirsiniz! Saç rengi açmak için 8 doğal yöntem

Kuaföre gitmeden de saç renginizi açabilirsiniz. Evde yapabileceğiniz basit yöntemlerle saç renginizde istediğiniz tonu elde edebilirsiniz.Suna Dumankaya'nın 8 doğal tarifi ile kolayca saç renginizi açacaksınız. İşte saç rengini açacak 8 doğal yöntem…

Saç rengi nasıl açılır?

Zaman zaman saç renginizden sıkılıp farklı şeyler denemek isteyebilirsiniz. Ancak bunu yaparken kimyasal maddeleri kullanmak istemeyebilirsiniz. Doğal ve saçınıza zarar vermeyecek 8 yöntemi sizinle paylaşıyoruz.

Oksijen suyu ve papatya ile saç açma

İki bardak sıcak su içerisine bir fincan papatya atarak demlenmesi için bekletiniz. 30 dakika beklettiğiniz papatyalarınızı süzerek suyunu alınız. Eczaneden aldığımız oksijenli suyun 20 gramını bu suyun içerisine ekleyiniz. Sonra bunu saçınızda sürüp güneşe çıkabilirsiniz.

Yapabileceğiniz bir diğer yöntem ise bir fincan papatya, bir fincan adaçayı, bir çay kaşığı karanfili 2 bardak sıcak su içerisine atarak 8 saat demlenmesini bekleyin. Ardından bu karışımı saçınızda sürerek güneşte bekleyebilirsiniz. Uygulamayı her hafta uygulamalısınız.

Saç Rengi Nasıl Açılır

Karbonatla saç rengi açma

Karbonat ve oksijenli su ile saç renginizi açabilirsiniz.Bunun için yapmanız gereken 2 tatlı kaşığı karbonatı 1.5 tatlı kaşığı oksijenli su ile karıştırarak saçınıza eşit bir şekilde dağıtmanız gerekir. Eğer saçınız koyu renkte ise bu karışımı saçınızda bir saat bekletirken açık renk bir saçınız varsa 30 dakika bekletmeniz yeterlidir. Güneşte beklemeniz daha etkili bir sonuç almanızı sağlar. Daha sonra saçınızı soğuk su ile yıkayınız.

Limon suyu ile saç rengi açma

Limon saç rengini açan önemli maddelerden biridir. Hem cilt lekelerinde hem de saç renginde renk açıcı bir özelliği vardır. Bunun için 4 limonun suyunu yarım çay bardağı su ile karıştırarak saçınıza sürmeniz ve bir iki saat kadar güneşte beklemeniz gerekir. Düzenli olarak uyguladığınızda saç renginiz de daha çok açılma olacaktır.

C vitamini

Sağlık açısından oldukça önemli olan C vitamini bağışıklık sisteminizi koruyarak hastalıklardan korunmanızı sağlar. C vitamininin saç üzerinde renk açıcı bir etkisi de vardır. Bunun için eczanelerde satılan C vitamini efervesan tablet almanız gerekir. Aldığınız C vitamini tabletleriden 3-4 tanesini ezerek toz haline getiriniz. Bu tozu şampuanlarınıza katarak saç renginiz de bir açma işlemi yapabilirsiniz.

Papatya ve tarçın ile saç rengi açma

Bu yöntem için gerekli malzemeler şu şekildedir:

1 adet sallama papatya çayı yahut 1 tatlı kaşığı kuru veya yaş papatya

Yarım su bardağı limon suyu

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz tarçın

1 tatlı kaşığı bal

Cezve içerisine 1 su bardağı su koyarak kaynatınız. Daha sonra bu su içerisine papatyalarınızı atarak demlenmesini bekleyiniz. Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de koyarak bir sprey şişesini koyunuz.Daha sonra güneşte bir iki saat kadar bekleyerek saç renginizi açabilirsiniz.

Doğal yöntemlere saç rengi açmak

Hindistan cevizi ve papatya ile saç açma

Bu yöntem için gerekli malzemeler şu şekildedir:

 2 avuç papatya ( Aktardan alabilir yahut bahçeden toplayabilirsiniz)

Yarım limonun suyu

1 yemek kaşığı katı Hindistan cevizi yağı

Kaynar su içerisine 2 avuç papatyayı atıp soğumasını bekleyiniz. Daha sonra süzdüğünüz bu suyun içerisine limon suyu ve hindistan cevizi yağını ekleyerek saçınıza sürebilirsiniz. Güneşte beklemeniz daha verimli bir sonuç almanızı sağlar.

 Ihlamur ile saç rengi açma

Tam da ıhlamurların açma zamanı gelmişken bence bu yöntemden yararlanmakta da fayda var. Bunun için gerekli malzemeler şu şekildedir:

1 yemek kaşığı papatya

1 yemek kaşığı ıhlamur

1 limon suyu

Kaynayan su içerisine papatyalarınızı ve ıhlamurlarınızı atarak demlenmesini bekleyiniz. Soğuyan suyun içerisine limonu da ekledikten sonra saçınıza sürüp güneşte bekleyebilirsiniz.

Bal ve zeytinyağı ile saç açma

Bu yöntem için gerekli malzemeler şu şekildedir:

Yarım su bardağı zeytinyağı

3 yemek kaşığı bal

Zeytinyağı ve balı karıştırdıktan sonra 40 dakika kadar saçınızda bekletebilirsiniz. Ardından saçınızı yıkayın. Bu karışımı haftada iki kez yapabilirsiniz 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal