Kovid-19 Salgınına Umut Olan Şahin Ailesinin Kurduğu BioNTech’in Değeri 100 Milyar Doları Geçti

Uğur Şahin ve Özlem Türeci çifti koronavirüse karşı geliştirdikleri aşı ile dünyanın en büyük ilaç şirkti arasında girdi. Şirketin hisseleri 100 milyar doları geçti.

07.08.2021-10:22 - (Son Güncelleme: 07.08.2021-12:51)

Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan ve birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgınını, kontrol altına almada en önemli adım olan Biontech aşısını geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci, dünyanın en büyük ilaç şirketleri arasında yer alıyor. New York Borsası’nda işlem gören Biontech’in hisseleri 100 milyar doları geçti. 

100 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

Salgını kontrol altına almada en önemli adım olan Biontech aşısını geliştiren Türk profesörler Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in başarıları giderek artıyor. Yeni koronavirüs aşısına ABD’den onay gelmesinin ardından, şirketin hisseleri zaman zaman yüzde 25 artarak 100 milyar dolar sınırını aştı. 

YENİ AŞI İLE BİRLİKTE DAHA DA ARTABİLİR

Nasdaq’ta işlem gören şirket hisselerinin borsaya giriş yaptığı 2019 yılının ekim ayında 15 dolar olduğuna dikkati çeken piyasa uzmanları, aktüel olarak ise 340 euro civarında işlem gören hisselerin, mRNA bazlı yeni aşının piyasaya verilmesinden sonra daha da artabileceği öngörüsünde bulunuyor.

ŞİRKET BİLANÇOSU AÇIKLANACAK

BioNTech, gelecek haftalarda şirketin bilançosunun açıklanacağını duyurdu. Ayrıca mRNA bazlı ilaç teknolojisine ileriki zamanlarda da ağırlık vereceği, sadece aşı gelişmelerinde değil, aynı zamanda kanser türlerine karşı mücadelede de dünya çapında önemli söz sahibi olacağı belirtiliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal