26.01.2021-09:24 (Son Güncelleme:26.01.2021-09:24)


1

İlk kez İngiltere’nin güneyinde görülen ve birçok ülkeye yayılan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyonu Rus bilim insanları tarafından görüntülendi. Yapılan açıklamada, EpiVacCorona aşısının mutasyon virüse karşı etkili olduğu bildirildi.



2

Açıklama, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) tarafından yapıldı.



3

Vektor Devlet Araştırma Merkezi’ndeki bilim insanları, ilk kez İngiltere’de görülen koronavirüs mutasyonunu mikroskop yardımıyla fotoğrafladı.



4

Açıklamada, Rospotrebnadzor’a bağlı kuruluşlarca geliştirilen PCR testlerinin mutasyona uğrayan yeni virüsü tespit edebildiği, Rospotrebnadzor’un Merkez Epidemiyoloji Araştırma Enstitüsü’nün test sisteminin de bu varyantı virüsün mutasyon geçirmemiş formlarından ayırt edebildiği bildirildi.



5

Bunun yanı sıra, EpiVacCorona aşısının mutasyona uğrayan virüse karşı etkili olduğu vurgulandı.



6

Birçok Ülkede Görüldü

Birçok Ülkede Görüldü

İlk kez eylül ayında İngiltere’de tespit edilen, aralık ayına kadar da tanımı yapılamayan koronavirüsün yeni mutasyonu şu ana kadar birçok ülkede görüldü.



7

Türkiye'de bu ülkeler arasında yer alıyor.



8

En Çok Hangi Yaş Grubunu Etkiliyor?

En Çok Hangi Yaş Grubunu Etkiliyor?

Bunun yanı sıra İngiltere'de yayımlanan bir araştırma; Kovid-19 mutasyonundan en çok yeni doğan ve 9 yaş grubu etkilenirken, mutasyonu 20-29 yaş grubunda yer alan kişilerle 50 yaş üstü kişilerde diğer yaş gruplarına göre daha az etkili olduğu ifade edildi.



9

Aşıları Etkisiz Hale Getirir mi?

Aşıları Etkisiz Hale Getirir mi?

Daha hızlı ve kolay bulaşabildiği ifade edilen Kovid-19 mutasyonunun aşıların etkisiz hale gelmesine neden olabileceğine yönelik olumsuz bir açıklama henüz yapılmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR