26.01.2021-09:16 (Son Güncelleme:26.01.2021-09:16)


1

Sumak, ekşi tadı yemeklere lezzet katabilen bir baharattır. Bu aynı zamanda sağlık için çok iyidir. Peki sumağın vücut üzerindeki etkileri nelerdir? Nasıl yenmeli? Sumak çayı nasıl hazırlanır? İşte sumağın faydaları...



2

Beslenme Uzmanı Deniz Zünbülcan, bu çeşninin yemeklere lezzet katıp sağlık getirebileceğine dikkat çekti. Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan sumağın faydalarını ve çayın nasıl hazırlanacağını anlattı.



3

İltihaplara Karşı Koruyor:

 İltihaplara Karşı Koruyor:

Enfeksiyon hastalıklarına karşı koruyucu olan sumak, vücutta iltihaplanma, ateş, deri iltihabı, solunum yolu hastalıkları ve bronşit gibi çeşitli hastalıkları tedavi etmek için kullanılabilir. Çalışmalar, sumak ağacının ve özlerinin iyi anti-enflamatuar etkilere, yani iltihap karşıtı etkilere sahip olduğunu göstermiştir.



4

Diyabeti Önlüyor:

Diyabeti Önlüyor:

Kandaki insülin seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Bu işlevi ile şeker hastalığını önleyebilir ve tedavi edebilir.



5

Kalp ve Karaciğer Dostu:

Kalp ve Karaciğer Dostu:

Yüksek kolesterol, kalp ve karaciğer hastalığının sebebidir. Fareler üzerinde yapılan deneylerde, sumak meyve özünün kan kolesterol seviyelerini düşürebileceği doğrulanmıştır. Özellikle HDL seviyeleri düşük olan kişiler (biz buna iyi kolesterol diyoruz) bu değeri artırmak için anakardik asit tüketebilirler. Sumak, kalp ve karaciğer hastalıklarını önlemede etkili bir baharattır.



6

Kansere Karşı Etkili:

Kansere Karşı Etkili:

Sumak ağacı üzerinde yapılan araştırmalar, sumak bitkisinin kanser önleyici, yani kansere karşı karşı koruma etkisi olduğunu kanıtladı. Özellikle kadınlarda meme kanseri görülme sıklığı yüksektir. Sumak'ın meme kanseri üzerindeki etkileri bir çalışmada incelendi. Bu çalışmanın sonuçlarına göre meme kanseri hücrelerinin çoğalmasında olumsuz etkisi olduğu düşünülüyor.



7

Toksit Maddelerin Atılmasına Yardımcı Oluyor:

 Toksit Maddelerin Atılmasına Yardımcı Oluyor:

Sumak idrar söktürücüdür. Yani idrar üretimine yardımcı olur ve toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Bu toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırmak için yenebilir.



8

Aynı zamanda ağrıya ve idrara çıkma iltihabına neden olan mesane iltihabını tedavi etmek için kullanılır.



9

Kadın Sağlığı İçin Önemli:

 Kadın Sağlığı İçin Önemli:

Sumak ayrıca kadın hastalıklarının tedavisinde de kullanılır. Sumak aynı zamanda anne sütünün artmasına yardımcı olur. Düzensiz adet kanamasını tedavi etmek için düzenli sumak kullanımı adet ağrısına da iyi gelir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR