11.02.2021-13:43 (Son Güncelleme:11.02.2021-13:43)


1

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Çin’den Türkiye’ye getirilen CoronaVac aşıları 14 Ocak tarihinde uygulanmaya başlanmıştı. Bugün itibariyle de aşının ikinci dozları yapılmaya başlandı. Şu ana kadar yaklaşık 3 milyon kişiye Kovid-19 aşısı uygulandı. Bugün ise sağlık çalışanlarına ikinci doz aşı yapılmaya başlandı.



2

Türkiye’de 14 Ocak tarihinde ilk doz Kovid-19 aşısı uygulanan sağlık çalışanlarına bugün ikinci doz uygulanmaya başlandı.



3

Takvimler 13 Ocak'ı gösterdiğinde Bilim Kurulu üyeleri ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya uygulanmıştı. 14 Ocak tarihinde ise sağlık çalışanları için aşılama başladı.



4

Aşı uygulamasında birinci doz ile ikinci doz arasında 28 gün bulunuyor. Şu ana kadar yaklaşık 3 milyon kişiye Kovid-19 aşısı uygulandı. Bugünde ikinci doz aşılama sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.



5

Sancaktepe Şehit Profesör İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde sabah 08.30 sularında başlayan aşılama gün boyunca sürecek.



6

'Bu Hastalık İçin Daha Güçlü Hale Geleceğiz'

'Bu Hastalık İçin Daha Güçlü Hale Geleceğiz'

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesinde hemşire olarak görevli olan ve ikinci doz aşıyı olan Şengül Güney, ‘En azından bu hastalık için daha güçlü hale geleceğiz. Hastaneye güvenle gelebileceğiz. Onun için 2. dozu olduğum için çok mutlu ve güvende hissediyorum. İlkinden sonra herhangi bir reaksiyon hissetmedim. Gayet rahat geçti süreç. Şu anda da gayet iyi hissediyorum. Hayırlı uğurlu olsun tekrar’ dedi.



7

Aşı olan Genel Cerrahi Uzmanı Berk Gökçek ise şöyle konuştu: ‘Çok iyi hissediyorum. Teşekkür ederim. İlk dozu da olmuştuk. Herhangi bir sıkıntı olmadı. İnşallah faydasını görürüz ve bu olay biter. Virüsten kurtuluruz. Tek istediğimiz o. Başka bir dileğimiz yok.’



8

Bakan Koca Duyurmuştu

Bakan Koca Duyurmuştu

Dünkü Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Bakan Koca, yarından itibaren ilk aşı olan grubun ikinci doz aşılamasının başlayacağını duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR