Kosova ve Sırbistan arasında ipler koptu: Sınıra barikatlar kurulmaya başlandı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Kosova ve Sırbistan arasındaki gerilimde tırmanmaya devam ediyor. NATO’nun uyarılarına kulak aşaman Kosova, sınırlara barikatlar kurmaya başladı. İşte detaylar…

28.12.2022-14:27 - (Son Güncelleme: 28.12.2022-14:38) Kosova ve Sırbistan arasında ipler koptu: Sınıra barikatlar kurulmaya başlandı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş kontrol altına alınmaya çalışılırken, Sırbistan ile Kosova arasındaki gerilim hat safhaya geldi. Gece yarısı orduya verilen 'Hazır ol' talimatı sonrası sınıra barikatlar kuruldu. Yaşanan son gelişmeler Avrupa’da savaş başlayacak şeklinde yorumlara neden oldu. 

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; İki ülke arasındaki gerilim giderek arttı. Kosova polisinden yapılan açıklamada, "Ülkenin kuzeyinde gece boyunca suçlu gruplar barikatlar kurarak serbest dolaşım özgürlüğünü daha da engellemeye devam ediyor. Resmi bilgilere göre, ağır vasıtaların olduğu iki barikat daha kuruldu” bilgisi paylaşıldı. AB ve NATO’dan yapılan uyarılara rağmen Sırplar, Kuzey Mitrovica'daki Boşnak Mahallesi yakınında ve Zveçan'da yeni barikatlar kurduğu görüldü. 

Kosova-Sırbistan gerginliği nedir?

İki ülke arasındaki gerilim eski Sırp polis memuru Dejan Pantic'in gözaltına alınmasının ardından başlamış ve giderek artmıştı. Pantic'in gözaltına alınmasına tepki gösteren Kosovalı Sırplar, 10 Aralık 2022 tarihinden bu yana Jarinje ve Bernjak sınır geçişlerine kurdukları barikatlarda nöbet tutuyor. Barikatların ortadan kaldırılması için uyarı veren AB ve NATO, iki ülke arasındaki gerginliğinden azaltılmasını istedi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal