KOSGEB kuruluş desteği nedir, nasıl alınır? KOSGEB kuruluş desteği şartları

KOSGEB kuruluş desteği ödemeleri girişimcilerin en çok merak ettikleri konular arasında yer alıyor. Yeni iş kurmak isteyen girişimciler nasıl KOSGEB desteği alacağını araştırıyor. Girişimciler, KOSGEB kuruluş desteği nedir? Kuruluş desteği nasıl alınır? Kimler faydalanabilir? Gibi sorulara yanıt arıyor.

17.04.2022-21:10 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-21:10) KOSGEB kuruluş desteği nedir, nasıl alınır? KOSGEB kuruluş desteği şartları

Yeni iş kurmak isteyen girişimciler, desteklerden faydalanarak atılımlar yapıyor. Girişimcileri destekleyen kurumlar arasında bulunan KOSGEB, kuruluş desteği adı altında girişimcilere destek sağlıyor. Yeni iş kurmak isteyen ve bu destekten faydalanmak isteyenler, KOSGEB kuruluş desteği nedir? Kuruluş desteğinden faydalanmanın şartları nelerdir? Gibi sorulara yanıt arıyor.

KOSGEB yeni iş kuracak kişilere hibe desteği ve düşük faizle kredi desteği sağlamaktadır. KOSGEB yeni iş kuracak olan girişicilere geniş çaplı destekler sunar. Bu destekler arasında işletme açma kursları gibi eğitimler olduğu gibi, parasal olarak yardımlar da bulunmaktadır.

Girişimcilerin en çok dikkatini çeken yardımlar arasında KOSGEB kuruluş desteği bulunur. Kuruluş desteği, yeni işletme açan kişilere verilen destektir. Kuruluş desteği, işletmenin kişi şirketi ya da tüzel şirket olması gibi nedenlerden dolayı farklılık gösterir. İstihdam sağlayan işletmelere de KOSGEB farklı destekler vermektedir.

KOSGEB, işletmelere şirket kuruluşu ve performans destekleri gibi destekler verir. Gerçek kişi şirketlerine 5 bin TL kuruluş desteği verilmektedir. Tüzel kişi şirketi veya anonim şirket kuranlara ise KOSGEB tarafından 10 bin TL kuruluş desteği verilmektedir. Ayrıca işletmelerin istihdam durumları göz önüne alınarak gün sayısına göre birinci yıl ve ikinci yıl desteği olarak iki ayrı destek verilmektedir.

Kosgeb

KOSGEB kuruluş desteği nasıl alınır?

KOSGEB kuruluş desteğine başvuran kişinin geçmişte 3 yıl boyunca vergi mükellefi olmamış olması gerekir. Başvuru sahibinin bir tüzel kişi şirketinde yüzde 30’dan fazla hissesi olmaması gerekir.

Şartlara uyan kişiler e-Devlet üzerinden Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Başvurusu yapmalıdır. Başvurunun ardından online videoları izleyerek ardından gelen soruları yanıtlamak gereklidir. Sınavları tamamlayan kişiler belge almaya hak kazanır. Belgeyi alan kişiler, şirket kuruluşu yapmalı ve bunu kuruma kaydetmelidir. Bu adımları yapmayan kişiler destekten faydalanamaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal