Korsan taksicilik nedir, ne anlama gelmektedir? Korsan taksicilik nasıl yapılır? Korsan taksicilik yapmanın cezası

Korsan taksicilik hakkında pek çok detay birçok kişi tarafından merak ediliyor. Korsan taksiciliğin ne anlama geldiğini, nasıl yapıldığını ve bunu yapanların kazançlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, korsan taksicilik nedir? Korsan taksicilik nasıl yapılır? İşte korsan taksicilik yapanların kazançları...

16.06.2022-21:35 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-21:35) Korsan taksicilik nedir, ne anlama gelmektedir? Korsan taksicilik nasıl yapılır? Korsan taksicilik yapmanın cezası

Birçok kişi tarafından merak edilen ve günümüzde pek çok taksicinin şikayet ettiği durumlardan biri olan korsan taksicilik günün en çok araştırılan konu başlıklarından biri oldu. Peki, nedir bu korsan taksicilik? Kazancı nasıl? İşte merak edilenler...

Korsan taksicilik nedir, ne anlama gelmektedir?

Taşıma ruhsatı olmadığı halde yolcu taşıma işi yapan kişinin yapmış olduğu bu eyleme korsan taksicilik adı verilmektedir.

korsan taksicilik ne demek

Korsan taksicilik nasıl yapılır?

Öncelikle bu konuyu anlatmadan önce yapılan bu eylemin tamamen illegal olduğunu belirtelim. Korsan taksicilik yapılabilmesi için bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu zamanda kadar yapılan korsan taksicilikte bazı şeylerin ortak olduğu gözlemlenmiştir.

 - Size veya şirketinize ait olan bir araca sahip olmalısınız. Kullanılacak araçlar hakkında belirli bir standart yoktur. Dilediğiniz şekilde araç seçebilirsiniz. Fakat aracın normal bir taksiyle benzerliği ne kadar az olursa sizin için o kadar iyi olacaktır. Çünkü en önde gelen şey gizliliktir.

 - Her sürücünün sahip olduğu evraklara sahip olmanız gerekmektedir. Eğer bu evraklarınız olmazsa korsan taksicilik yaparken de ceza almanız mümkündür.

 - Yol ve yön bilginizin de son derece iyi olması gerekmektedir. çünkü müşterinizi en kısa sürede en kısa yoldan istediği yere getirebilmeniz mümkün olsun. Müşterilerin isteklerini ancak bu şekilde karşılayabilirsiniz.

 - Müşterilerin size ulaşması için bir iletişim sisteminiz olmalıdır. Bu bir Whatsapp numarası veya telefon numaranız olabilir. Siz, ilk müşterinizi aldıktan sonra müşterinize bir kod veya aranızda bir haberleşme şifresi belirlersiniz. Sizi başkasına tavsiye eden müşteriniz de size nasıl ulaşabileceğini bilir ve bu kod yardımıyla size ulaşır. Sizde güvenle müşterinizi almaya gidebilirsiniz.

Korsan taksicilik yapmak birçok şekilde mümkündür;

 - Bunu yapabilmeniz için pek çok sanal mecra bulunmaktadır.

 - İkiz plaka kullanabilirsiniz ve bu şekilde tespit edilebilme riskini azaltabilirsiniz.

 - K1 belgesi alarak taşımacılık yapabilirsiniz.

Korsan taksicilik kazancı ne kadar?

Son dönemlerde yakalanan korsan taksicilerin günlük olarak 100 TL ile 200 TL civarlarında para kazandıkları öğrenilmiştir. Bu kazancın haksız kazanç olmasından dolayıysa bu ücretlere el konulmuştur.

korsan taksicilik cezası

Korsan taksiciliğin cezası nedir?

Korsan taksi, eğer içerisinde yalnızca sürücüsü varken yakalandıysa araca ve sürücüye ceza verilirken; yine aynı durumda eğer araçta müşteri varsa hem araca hem sürücüye hem de araçta bulunan müşteriye de ceza kesilir.

Bu durumda yakalanan sürücü ve yolcuya 607 TL para cezası kesilirken, cezanın peşin ödenmesi durumunda cezaya indirim olur ve meblağ 455.25 TL’ye düşer.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal