04.01.2022-14:18 (Son Güncelleme:04.01.2022-14:18)


1

STRESİ YÖNETMEK İÇİN İLK ADIM EGZERSİZ...

STRESİ YÖNETMEK İÇİN İLK ADIM EGZERSİZ...

Egzersizin önemine vurgu yapan Bozkurt, ''Spor salonları, sosyalleşebileceğiniz alanların kapalı olması, sosyal mesafe kuralları yürürlükte olması egzersiz ve spordan uzak durmanız anlamına gelmez. Evde vücudunuzu gevşetmek yapılabilecek aerobic, yoga, esneme, nefes egzersizleri yapabilirsiniz'' dedi.



2

KAN ŞEKERİ SEVİYESİ STRESİ ETKİLİYOR!

KAN ŞEKERİ SEVİYESİ STRESİ ETKİLİYOR!

Sağlıklı beslenmenin stres yönetiminde etkili olduğunu ifade eden uzman isim, ''Sağlıklı atıştırmalıklar vücudunuzu beslemeye yardımcı olur, gün boyu kan şekerinizi düzenlemenize destek olur ve böylece stresinizle daha iyi başa çıkabilirsiniz. '' diye öneride bulundu.



3

BİLGİ KİRLİLİĞİNE MARUZ KALMAYIN!

BİLGİ KİRLİLİĞİNE MARUZ KALMAYIN!

Bilgi kirliğinin stresi artırdığını ifade eden Bozkurt, şöyle dedi: ''Kendiniz ve aile bireyleriniz için yapabildiğiniz ölçüde fiziksel ve zihinsel olarak medyadaki bu bilgi bombardımanından uzak durmaya çalışın. Kovid-19 ile ilgili haberlerden size uzak tutacak farklı şeylerle ilgilenebilir, bulmaca çözebilir, bir masa oyunu oynayabilir, evde bir hazine avı kurgulayabilir, vakit ayıramadığınız bir projeye odaklanabilir, evinizi yeniden düzenleyebilir, yeni bir kitaba başlayabilir ya da yoğunluktan ötelediğiniz pek çok farklı işe odaklanabilirsiniz.''



4

İZOLASYON DEPRESYONA YOL AÇIYOR

İZOLASYON DEPRESYONA YOL AÇIYOR

Belirsizlik ve korku zamanlarında sevdikleriniz ve arkadaşlarınız ile bağlantı kurmanın önemine değinen Bozkurt, şunları kaydetti: ''Salgının yarattığı korku, endişenin yanı sıra sosyal izolasyon içinde olmak depresyon ve endişeye yol açabilir. Başkalarıyla düzenli olarak bağlantı kurmak için bir platforma ihtiyacımız var. Telefon, mesaj, görüntülü görüşme veya diğer sanal platformlar aracılığıyla aile üyelerinize, arkadaşlarınıza ve iş arkadaşlarınıza düzenli olarak ulaşabilirsiniz. Yalnız ve tek yaşayan sevdiklerinizi; ebeveynlerinizi, aile büyüklerinizi ve çocuklarınızı düzenli olarak kontrol edebilir iletişiminize devam edebilirsiniz.''



5

KALİTELİ UYKU STRESİ ÖNLÜYOR!

KALİTELİ UYKU STRESİ ÖNLÜYOR!

Uyku düzeninin stres ile bağlantılı olduğunu aktaran Bozkurt, ''Sürekli değişen haber ortamı, uykunuzu yeterince alamadığınızda çok daha fazla stres yaratabilir. İşe ve mevcut salgının getirebileceği stresi yönetmeye odaklanmanıza yardımcı olacak kadar uyumanız özellikle önemlidir'' diyerek önemli tavsiyelerde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR