04.01.2022-10:32 (Son Güncelleme:04.01.2022-17:51)


1

DOMUZ GRİBİNİN BELİRTİLERİ

DOMUZ GRİBİNİN BELİRTİLERİ

Domuz gribinin her yaştan insanı etkisi altına alabildiğini aktaran Yalçın, bu gribin tehlikeli bir bulaşıcı hastalık olduğunu vurgulayarak belirtiler hakkında şunları kaydetti: ''Domuz gribi hastalığı, yani H1N1 virüsünün sebep olduğu hastalığın belirtileri, mevsimsel grip ile hemen hemen aynıdır. Kişisel özelliklere göre değişmekle beraber domuz gribi belirtileri şu şekilde sıralanabilir: Ateş, boğaz ağrısı, öksürük, vücut ağrıları, baş ağrısı, üşüme, titreme, burun tıkanıklığı, iştah kaybı, yorgunluk ve bitkinlik, nadiren de kusma ve ishal.''



2

SOLUNUM YETMEZLİĞİNE YOL AÇIYOR!

SOLUNUM YETMEZLİĞİNE YOL AÇIYOR!

Domuz gribinin pnömoni hastalığın ölümle sonuçlanmasına yol açabileceğini aktaran Yalçın, ''Astım hastalığı, H1N1 virüsü ile birleştiği zaman ileri düzey solunum yetmezliğine yol açarak yine hastalığın ölümle sonuçlanmasına sebep olabilir'' diye belirtti.



3

DOMUZ GRİBİNDEN NASIL KORUNULUR?

DOMUZ GRİBİNDEN NASIL KORUNULUR?

Domuz gribinden kaçınmak için uygulanması gereken yöntemlere değinen uzman isim tedbirleri sıraladı. Salgınların yaygın olduğu, özellikle mevsim geçişlerinde kalabalık ortamlardan kaçınmanın önemini vurgulayan Yalçın, iş yerlerinde, evlerde ve okullarda, ortak kullanıma açık olan kapı kollarını, lavabo başlıklarını sık sık dezenfektanlar ile temizlemenin gerekli olduğunu ifade etti.



4

MASKE KULLANMAK RİSKİ AZALTIYOR!

MASKE KULLANMAK RİSKİ AZALTIYOR!

Tedbirleri sıralamaya devam eden Yalçın, sözlerine şöyle devam etti: ''Hastalığa yakalanmış kişilerle yakın temastan kaçınmak, hatta mümkünse aynı ortamda bulunmamak, eğer hastalığa yakalanmış ise hastalığın daha fazla yaygınlaşmasını önlemek için maske kullanmak ve gerekirse sosyal yaşamdan uzaklaşmak''



5

ELLERİ SIK SIK YIKAMAK GEREKİYOR

ELLERİ SIK SIK YIKAMAK GEREKİYOR

Evde kullanılan yatak örtüleri, yastık kılıfları, yorgan, çarşaf, havlu vb. kişisel eşyaların temizliğine dikkat etmenin virüse karşı etkili bir yöntem olduğunun altını çizen Yalçın, el hijyeninin önemini de değinerek elleri sık sık yıkamanın oldukça mühim olduğunu dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR