08.03.2021-17:15 (Son Güncelleme:16.08.2022-14:01)


1

Yeni koronavirüs hastalığı kovid-19 ilk olarak Çin'in Wuhan kentinde Aralık 2019 tarihinde ortaya çıktı. Başlarda yetkililer tarafından Wuhan Virüsü adıyla adlandırılan yeni koronavirüs insandan insana geçen bulaşıcı bir virüstür. Wuhan'daki balık pazarında yayılmaya başladığı tahmin edilen kovid-19 için 30 Ocak 2020'de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir sağlık acil durumu ilan edildi. Dünya Sağlık Örgütü 11 Mart 2020 tarihinde ise virüsü pandemi, yani küresel salgın hastalık olarak açıkladı. Dünya geneline yayılan koronavirüs salgınında binlerce kişi yaşamını yitirirken Türkiye'de de ilk vakalar görülmeye başlandı. Türkiye'de ilk vaka mart ayında görüldü. Türkiye'de ilk tespit edilen vaka Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart günü açıklandı. Ülkedeki koronavirüse bağlı ilk ölüm ise 15 Mart 2020'de gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan 2020'de yaptığı açıklamada koronavirüsün tüm Türkiye'ye yayıldığını açıkladı.



2

Pınar Deniz

Pınar Deniz

Pınar Deniz koronadan anneannesini kaybetmiş ve duygulandırıcı bir mesaj paylaşmıştı. Ünlü oyuncu o paylaşımda şunları yazdı: “Yakınları hasta olan çok fazla insan yazıyor. Öncelikle sakin olmak gerekiyor. Bilinmezlik çok korkunç. Sevdiklerinize dokunamamak daha da korkunç biliyorum. Bu gerçeği ağır bir şekilde yaşadım. 10’dan fazla yakınım aynı anda karantina altındaydı. Ve hepsi farklı belirtiler gösterdi. Bu süreçte anneannem melek oldu. Şükür ki son iki testi negatif çıktı tüm ailemin. Hepsi evlerinde izole yaşamlarına devam ediyor.” ifadelerini kullanmıştı.



3

Özgür Ozan

Özgür Ozan

Babasının ölümünü 1 hafta sonra duyuran Özgür Ozan sevenlerini yasa boğdu. Babasının koronavirüs nedeniyle öldüğü iddia edildi.



4

Coşkun Sabah

Coşkun Sabah

İzmir Mordoğan'da vereceği konser öncesi açıklama yapan sanatçı Coşkun Sabah, koronavirüs nedeniyle üç arkadaşının hayatını kaybettiğini belirtti.



5

Bülent Ersoy

Bülent Ersoy

Türk müziğinin efsane isimlerinden Bülent Ersoy'un halası, İsmet Erkoç Soytürk, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.



6

Emine Ün

Emine Ün

Ünlü oyuncu Emine Ün'de yakınlarını koronavirsü nedeniyle kaybeden ünlü isimlerden. Birkaç gün önce sosyal medya hesabından annesi için dua isteyen ünlü oyuncu acı haberi yine sosyal medyadan duyurdu. Kronik rahatsızlığı bulunan annesini yoğun bakıma kaldırılmıştı. Oyuncu yaptığı paylaşımda şunları ifade etmişti:



7

İbrahim Tatlıses

İbrahim Tatlıses

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in dayısı Emin Dadak'ın vefat ettiği öğrenildi. Dayısının ölüm haberini alan Tatlıses'in büyük bir üzüntü yaşadığı öğrenildi. Ünlü türkücü, vefat etmeden önce dayısıyla sık sık telefonda görüşüyordu.



8

Acun Ilıcalı

Acun Ilıcalı

TV8 ve Exxen’in sahibi medya patronu Acun Ilıcalı amcası Nazmi Ilıcalı yaşamını yitirdi. Acun ılıcalı sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesaj ile acı kaybını duyurdu. Acun ılıcalı paylaşımında "Nazmi Ilıcalı ismini eminim ki güzel evlatların en iyi şekilde yaşatacak. Seni hiç unutmayacağız. Mekanın cennet olsun Nazmi Ağabey..." dedi. Yakalandığı koronavirüs nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören Nazmi Ilıcalı taburcu edilmesinden sonra aort damarının yırtılması sonucu tekrardan hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Acun Ilıcalı'nın amcası Nazmi Ilıcalı, dün akşam saatlerinde ise hayatını yitirdi.



9

Alişan

Alişan

Alişan'ın kardeşi Selçuk Tektaş 21 Temmuz da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Kardeşinin yokluğuyla büyük sarsıntıya uğrayan Alişan, sık sık duygusal anlarını sosyal medyada paylaşıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr