Koronavirüs Mutasyona Uğradı mı? Korkutan Sonuçlar

İngiltere’de yapılan bir araştırmanın sonuçları yayımlanarak koronavirüsün mutasyona uğradığını gözler önüne serdi. Öte yandan araştırma, hastaların birinci dalgada olduğundan daha çabuk bir şekilde öldürdüğü belirtildi.

26.10.2020-11:57 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-11:52) Koronavirüs Mutasyona Uğradı mı? Korkutan Sonuçlar

Dünya çapında 42 milyondan fazla kişiye bulaşan koronavirüsle ilgili korkutan bir araştırma Birleşik Krallık’tan geldi.

Birleşik Krallığın önde gelen bilim kuruluşlarından ve hükümete bilimsel danışmanlık veren SAGE tarafından yayımlanan bir araştırma Kovid-19 salgınının ikinci dalgasının daha tehlikeli olduğunu öne sürdü.

Yeni ve Yayılan Solunum Yolu Virüs Tehditleri Danışma Grubu (NERVTAG) tarafından hazırlanan araştırmada koornavirüsün mutasyona uğradığı ve hastaları birinci dalgadan çok daha hızlı bir şekilde öldürdüğü bildirildi.

HASTALAR 7 GÜNDE YAŞAMINI YİTİRİYOR

Mutasyon geçiren koronavirüsün daha bulaşıcı olduğunu vurgulayan uzmanlar, İngiliz hükümetinin verilerini SAGE ile birlikte inceleyerek bu mutasyonun koronavirüsün yayılmasını hızlandırdığını belirtti. Makalede, ‘Birleşik Krallık’ta uzmanlar şimdi mutasyona uğrayan örnekleri inceliyorlar fakat bunların ne sonuçlar doğuracağına dair net bir inceleme yapılmadı’ ifadelerine yer verildi.

Kovid-19 Klinik Bilgi Ağı tarafından paylaşılan verilere göre Birleşik Krallık’ta koronavirüs hastaları ilk dalgaya oranla daha hızlı bir şekilde ölüyor. 1 Ağustos’tan önce hastalığa yakalanan kişilerin öksürük ve yüksek ateş gibi belirtilerden ortalama 13 gün sonra öldüğü görülürken, 1 Ağustos’tan sonra bu oranın yarı yarıya düştüğü ifade edildi. O dönemden beri erkekler ortalama 7-8 günde yaşamını yitirirken kadınlar ise 6 günde hayatını kaybediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal