Koronavirüs Bilim Kurulu Toplandı

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Koca başkanlığında bir araya geldi. Toplantının esas gündem maddeleri, aşı faaliyetleri, mutasyon ile pandemi ile alakalı son gelişmeler olacak.

10.02.2021-08:57 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-17:08) Koronavirüs Bilim Kurulu Toplandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın liderliğini yapacağı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı gerçekleştiriyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı saat 17.00'de başladı. 19.00'da bitmesi tahmin edilen toplantının akabinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın mensuplarına açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nda, 2. doz aşılamalar, mutasyonlu virüs, önlemler meselelerinin değerlendirilmesi tahmin ediliyor.

GEÇEN HAFTA YAPILAN AÇIKLAMALAR 

3 Şubat'ta gerçekleştirilen toplantının ardından  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamada bulunmuştu. 

Aşılama çalışmalarında son duruma ilişkin bilgi veren Bakan Fahrettin Koca, "İkinci parti aşıların güvenlik testleri tamamlandıktan sonra 65 yaş üstü ve aşama aşama 2. gruba dahil vatandaşlar aşılanacak." dedi. Aynı zamanda Koca, İngiltere mutasyonları haricinde, iki kişide Güney Afrika varyantı, 1 kişide de Brezilya varyantının tespit edildiğini açıkladı. Diğer taraftan yüz yüze eğitime geçişte artan canlılıkla beraber doğacak olası tehlikelere karşı sıkı bir izlemenin yapılacağını ifade etti.

Yüz yüze eğitime ilişkin bilgi aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu açıklamada bulunmuştu:

''Okullarımızda sınırlı bir şekilde yüz yüze eğitime tekrar başlanması yönünde karar alındı. Hareketliliğin daha az olduğu köy okullarında 15 Şubat’tan itibaren yüz yüze eğitime başlanacak. Mart ayında ise ilkokullarımız, 8 ve 12’inci sınıflar ve özel eğitim okullarında salgının seyrine göre kontrollü ve seyreltilmiş şekilde eğitimin başlaması hedeflenmektedir.

Sınırlı da olsa artan hareketlilikle beraber doğacak muhtemel risklere karşı sıkı bir takip yapılacaktır. Elde edilecek bulgular sonraki adımlarımızın belirleyicisi olacaktır. Biliyoruz, öğrencilerimiz okullarını, öğretmenlerimiz öğrencilerini özledi. Ailelerimizin bu husustaki endişelerinin farkındayız. Ancak salgının hızının artması ile kaybolabilecek hayatların telafisi mümkün değildir. Bunu gözeterek çok hassas bir denge içinde hareket etmemiz gerekmektedir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal