28.12.2020-11:01 (Son Güncelleme:04.05.2024-13:19)


1

Koronavirüs salgının bitirmek için birçok ülke aşı geliştirmeye başladı. Tüm dünyanın gözü kulağı aşıdan gelecek olan haberde. Aşı uygulamasında öncelikli kişilerin sağlık çalışanları ve yaşlılar olarak belirlenirken, İngiliz basınına konuşan bir sağlık çalışanı ‘İnsanlar Kovid-19 aşısını önce olmak için 2000 pound teklif ediyor’ şeklinde konuştu.



2

İngiliz Sunday Times’ın koronavirüs aşısı üzerine yaptığı habere göre, bazı yetkililer ve özel sağlık kliniklerinin sahipleri, varlıklı kişilerin 2.000 pound (Yaklaşık 20 bin lira) ödemeyi teklif ederek Kovid-19 aşısını önce olmak istediklerini belirtti.



3

Aşılama sürecine devam edilen İngiltere'de Sağlık Bakanlığı dışında aşı olma imkanı şu anda yok ancak pek çok varlıklı insan, özel kliniklere başvuru yapmaya başladı.



4

Zenginler ve Ünlüler İrtibat Kurmaya Başladı

Zenginler ve Ünlüler İrtibat Kurmaya Başladı

Sunday Times'a konuşan, özel bir sağlık kliniğinin sahibi olan Dr. Roshan Ravindran, ‘Ülkenin kuzeyindeki zengin ve ünlü kişiler bizimle irtibata geçmeye başladı. Bir kişi 'Size aşı için 2.000 pound veririm' teklifinde bile bulundu. Bu kişilerle görüştüğümüzde genelde yakınlarını Covid-19'dan kaybettiklerini öğrendik. Bu hastalık zengin ve fakir ayrımı yapmıyor’ şeklinde konuştu.



5

‘Varlıklı Müşterilerimiz Beklemek Zorunda’

‘Varlıklı Müşterilerimiz Beklemek Zorunda’

Benzer tekliflerin başka kliniklerde de yapıldığını belirten Dr. Ravindran, ‘Varlıklı müşterilerimiz beklemek zorunda. Bu aşı paha biçilemez. Sonsuz parası olan insanlar var ve yakınlarını kaybettikleri ve ölmekten korktukları için her şeyi yapmaya hazırlar’ dedi.



6

Aşılar Özel Sektör İçin Satışa Hazır Olacak

Aşılar Özel Sektör İçin Satışa Hazır Olacak

Ravindran, şu anda İngiliz hükümetinin bütün aşıları satın aldığını, ancak aşı satışlarına gelecek 6 ay içinde özel sektörün de başlayacağını sözlerine ekledi.



7

Ravindran, ‘Muhtemelen nisan ayında özel sektör için de aşılar satışa hazır olacak. Her ilaç şirketi bir aşı geliştirmek için mücadele ediyor. Fakat o zaman da bazı sağlık klinikleri bir aşı için 10.000 pound (yaklaşık 100.000 TL), 15.000 pound (yaklaşık 150.000 TL) ve 20.000 pound (yaklaşık 200.000 TL) isteyecek’ dedi.



8

‘Öncelikle Yaşlı ve Kırılgan Kişilere Aşı Yapılması Önemli’

‘Öncelikle Yaşlı ve Kırılgan Kişilere Aşı Yapılması Önemli’

Private Harley Street Clinic'in direktörü Dr. Mark Ali de insanların her gün kendisini aradığını belirtti.



9

Kliniğe gelen iyi müşterilerin telefonla kendisini arayarak aşıyla ilgili bilgi almak istediklerini söyleyen Ali, ‘Öncelikle yaşlı ve kırılgan kişilere aşı yapılması önemli. Fakat bu süreç devam ederken özel şirket ve kliniklerin de çalışması gerek. Bu şekilde Sağlık Bakanlığı üzerindeki baskıyı azaltabiliriz’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR