28.12.2020-09:38 (Son Güncelleme:04.05.2024-16:22)


1

Koronavirüs salgını hemen her şeydeki düzenin bozulmasına neden oldu. Milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken, psikolojik etkileri de ciddi sıkıntılara yol açtı. Bunun yanı sıra birçok gebe kadının doğum süreci düzenli olarak takip edilemedi ve anne-bebek ölümleri büyük oranda arttı.



2

Tüm dünyada anne ve bebek ölümlerinde ciddi oranda artış yaşandığı bildirildi. İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan hastanelerde ölü doğum oranının dört kat arttığı duyuruldu. Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Bürosuna göre ölü doğumlar için ulusal ortalama oran binde 3,8 ancak bu oran şubat ve haziran ayları arasında 9,31'e, temmuz ayında ise 14,2'ye çıktı. Yani normalden altı kat artış yaşandığı görüldü.



3

Ölü Doğumlar 3 Kat Arttı

Ölü Doğumlar 3 Kat Arttı

İtalya'da da ilkbahar aylarında ölü doğumların üç kat arttı. Nepal'de yapılan büyük bir araştırma, ölü doğumların binde 14'ten 21'e çıktığını ortaya koydu.



4

Bu bulgulara yakın bulgular Hindistan'dan İran'a, Pakistan'dan Peru'ya, Bangladeş'ten Brezilya'ya olmak üzere hemen hemen bütün dünyada gözlendi.



5

Uzmanlar ölü doğumlarda yaşanan artışın Kovid-19 salgınının neden olduğunu ileri sürdü. Fakat durumun bu şekilde olmadığı ortaya çıktı.



6

Hiçbirinde Virüs Tespit Edilmedi

Hiçbirinde Virüs Tespit Edilmedi

St. George's Hastanesinde ölü doğum yapan kadınların hiçbirinde koronavirüse rastlanmadı.



7

Londra'dan kadın doğum uzmanı Prof. Dr. Asma Khalil, salgından dolayı gebe olan kadınların kontrollerine gelemediklerini ve bu nedenle de doğum süreçlerinin iyi takip edilemediğini söyledi.



8

Aynı zamanda doğum ünitelerinde görevli olan hekim ile sağlık çalışanlarının Kovid-19 vakalarına bakmak için görevlendirilmeleri de ciddi bir etken olduğu belirtildi.



9

Uluslararası Ebeler Konfederasyonu Başkanı Franka Cadée ‘Hamilelerin, kendi kendilerini izole etmeleri bebek için riskli olabilir’ diye uyarıda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR