Korona Hangi İllerde Var?

Korona hangi illerde var; salgının gidişatı hangi illerde iyi yönde hangi illerde durum hala riskli? Salgın ile alakalı son gelişmeleri sizin için derledik ve bir araya getirdik. Bu konu ile alakalı tüm detayları incelemeye alarak süreci analiz etmek için haberimize bakmanız yeterli olacaktır.

09.06.2020-16:54 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:50) Korona Hangi İllerde Var?

Korona Hangi İllerde Hala Risk Teşkil Ediyor?

Korona hangi illerde var; hastalığın İstanbul, Ankara, İzmir ve Balıkesir gibi birçok ilde sıkıntılı konumda olduğunun belirtilmesi gerekiyor. Bu alanda inceleme yapıldığı zaman özellikle nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu şehirlerin daha büyük risk altında olduğu daha net şekilde görülmektedir. İller ile alakalı yapılması gereken analizler;

  • Korona hastalığının en yoğun görüldüğü illerin başında İstanbul geliyor. İlk vakanın tespit edilmesinin hemen sonrasında hızlı bir yayılım eğrisi seyretmiştir. Yurtdışı giriş çıkışının en yüksek olduğu ile olması ve nüfusun gayri resmi kayıtlara göre 20 milyonun üzerinde olması İstanbul iiçin asıl sıkıntı yaratan hususlardadır.
  • Balıkesir’de ise tatil yörelerine salgının başlangıç zamanında seyahat kısıtlaması olmamasını fırsat bilen birçok kişi akın etmiştir. Tam da bu nedenle birçok köyün ve beldenin karantina altında olduğu görülüyor.
  • Zonguldak ise büyükşehirler arasında dikkat çekiyor ve neden bu kısıtlamalara ve yoğun riske tabi olduğu merak ediliyor. Zonguldak’ta bu şekilde bir sıkıntının meydana gelmesinin asıl sebebi kesinlikle madencilik ile uğraşılmasıdır. Solunum yolu hastalıklarının en yoğun görüldüğü illerden biri olması riski bir kademe daha üst seviyeye çekmektedir.
  • Covid-19 virüsü sebebi ile herhangi bir sıkıntının meydana gelmemesi için vaka sayılarında bir artış gözlemlendiği zaman il bazında da olsa sokağa çıkma kısıtlamalarının yeniden gündeme gelebileceği de belirtilmiştir.

Bu detaylara göz atıldığı zaman özellikle alınan tedbirlerin normalleşme sürecinde çok daha sıkı bir biçimde uygulanması gerekiyor.

İllerdeki Durum Ne Zaman İyiye Gidecek?

İllerde meydana gelen bu durumun ne zaman düzeleceği alınan önlemlere göre değişim gösteriyor. Bu noktada özellikle normalleşme süreci ile alakalı birçok farklı analiz yapıldığı görülmektedir. Bu analizlerde vatandaşın sosyal mesafe maske ve hijyen konusunda gerekli olan önlemleri alırsa oldukça olumlu biri tablonun ortaya çıkacağı ve Kurban Bayramı sürecinde normalleşmenin tamamlanacağı tahmin ediliyor.

Hangi Önlemler Alınıyor?

Korona hangi illerde var; illerde alınan önlemlere bakıldığı zaman bazı illerde kısıtlamaların devam ettiğini görebilirsiniz. Bazı illere giriş çıkışların İstanbul ve Ankara gibi illerden daha önce kapatıldığı da fark edilmektedir. 1 Haziran normalleşme süreci ile beraber seyahat kısıtlaması kaldırılmıştır. Buna ek olarak şehirlerde toplu taşıma araçlarına maskeli olarak binilmesi engellenmiş ve yasaklanmıştır. Resmi kurumlara girecek olan kişilerin sayısı kısıtlanmıştır. Esnek çalışma saatleri kaldırılmış olsa da bu konuda gerekli olan sosyal mesafe ve maske önlemlerini almadan işe gelmenin mümkün olmadığı bir alt yapı geliştirilmiştir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal