Covid-19 Çalışma İzin Belgesi

Coronavirüs salgını sürecinde çalışma izni belgesini kimler alabilir? Bu konuda merak edilen her şey haberimizde...

09.06.2020-16:50 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:47) Covid-19 Çalışma İzin Belgesi

Covid-19 çalışma izin belgesi ile alakalı olarak hangi adımların atılması gerekiyor? Çalışma izin belgeleri kimler tarafından alınabilir? Salgın ile alakalı hem çalışma yaşamına dair hem de genel manada salgının ilerleyişi ile alakalı tüm detayları sizin için derledik. Kapsamlı haberimize göz atarak tüm bu hususlardan haberdar olma hakkını da elde edebilirsiniz.

Çalışma İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Covid-19 çalışma izin belgesi alım süreci ile alakalı olarak dikkate alınması gereken hususlar şu biçimdedir;

  • Salgının aktif olduğu şehirlerde hafta sonları ya da resmi tatillerde sokağa çıkma kısıtlaması yapılabilmektedir.
  • Bu noktada kişilerin çalışma hayatlarına devam edebilmeleri için çalışma izin belgesi almaları gerekiyor.
  • Bu belgenin alınması için online sistem oluşturulmuştur. Emniyet güçleri sokakta size neden dışarıda olduğunuzu sorduğu zaman bu konu ile alakalı ilgili belgenizi göstermelisiniz.
  • Sadece hafta sonları ya da resmi tatillerde değil aynı zamanda 20 yaş altının ve 65 yaş üzerinin sokağa çıkmasının yasak olduğu bu süreç içerisinde çalışmaya devam edecek olan kişilerin de bu belgeyi edinmesi gerekiyor.

Resmi kurumların bu alanda gerekli olan tüm kolaylıkları sağladığı da belirtiliyor. Genel olarak başvuruların online şekilde yapılmasının bu sürecin temel hedeflerinden biri olduğu da dile getirilmelidir. Çalışma izin başvurularından başlayarak yardım başvurularına kadar olabildiğince online hale getirilmiş bir sistemin belirlenmesinin çok daha mantıklı olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmelidir.

Çalışma Sürecinde Salgın İle Beraber Hangi Değişimler Meydana Gelmiştir?

Covid-19 çalışma izin belgesi alma sürecinin yanı sıra çalışma sistemi ile alakalı büyük sıkıntılar meydana gelmiştir. Ekonominin salgın döneminde en çok etkilenen başlıklardan biri olduğunun da ayrıca dile getirilmesi gerekiyor.

Bazı işyerlerinin salgın süreci sebebi ile kalıcı olarak askıya alındığı görülüyor. Bunun yanı sıra çalışma sürecinde salgın ile mücadele için bazı iş yerlerinin kapatılmasının yanı sıra bazılarının da hizmet verme sürecinin askıya alındığı görülüyor. Spor salonlarından eğlence mekanlarına kadar birçok alanda sürecin askıya alındığı net bir biçimde görülmektedir.

Kamu işletmelerinde kişilerin çalışma güvencelerinin özel sektöre göre bir kademe daha nitelikli olduğu bir süreç yaşanmıştır. En azından kronik rahatsızlığı olan kişilerin salgın sürecinde işe gelmek zorunda kalmadığı ve ücretli izinli sayıldığı bir sistem oluşturulmuştur. Özel sektörde bu şekilde bir ücretli izne yollama aşamasını gerçekleştiren firmaların sayısının oldukça kısıtlı olduğunun da fiile getirilmesi gerekiyor. 

Salgında Normalleşme Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Normalleşme süreci ülkemizde 1 Haziran tarihinden itibaren başlamıştır. İşyerleri de açılmaya başlamıştır. Eğer gerek görülürse hafta sonları dışarı çıkma kısıtlamasının yeniden alınabileceğinin de dile getirildiği görülüyor. Bu nedenle gündemi takip ederek çalışmak zorunda olan kişilerin izin belgesi almak zorunda olup olmadığının da incelenmesi gerekir. şu süreç içerisinde normalleşme sürecinde hem sosyal mesafe hem de genel manada maske kullanımı birinci önlemdir.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal