Köpeklerden kaçarken yaralanan küçük Mahra'nın ailesi umutla bekliyor, 14 gündür yaşam mücadelesi devam ediyor!

Antalya’ya bağlı Serik ilçesinde köpekten kaçarken kamyonun çarpmasıyla ağır bir şekilde yaralanarak 14 gündür yoğun bakımda mücadele veren 9 yaşındaki Mahra, yaklaşık 2 hafta önce bir bacak ameliyatı geçirdi. Söz konusu ameliyattan sonra yaklaşık 10 gündür uyanmayan Mahra’nın babası Murat Pınar, “Uyanmasını bekliyoruz. Benim parmağımı tutmayı çok severdi. Onun parmağımı tutmasını bekliyorum.” şeklinde üzüntüsünü ve umudunu dile getirdi.

19.03.2022-17:42 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-18:01)

Söz konusu olay Antalya, Serik’te Belek Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, bahçeye inmek amacıyla dışarıya çıkan küçük Mahra Melin Pınar, boş bir araziye geldiği sırada sahipsiz ve başıboş köpeklerin kendisine doğru koştuğunu fark etti. Köpeklerin koştuğunu gören Mahra, başıboş köpeklerden kaçarken İrfan Yayla isimli sürücünün kullandığı kamyonun tekerleği Mahra’nın sağ bacağının üzerinden geçti. Mahra’yı fark eden Yayla, araçtan inerek küçük kızın yanına gitti. Çevredeki vatandaşların da yardımıyla küçük Mahra ambulansa Antalya’ya sevk edildi.

Kalbi 10 dakika boyunca çalışmadı

Hastanede acil bir şekilde tedavi altına alınan Mahra Melin Pınar, yaklaşık 3,5 saat süren ameliyattan sonra yoğun bakıma alındı. Pazar günü saat 01.00 sularında beynin sol bölgesinde oluşan kararma nedeniyle ikinci kez ameliyata alınan Mahra’nın, geçtiğimiz gün ise parçalanan sağ bacağı diz üzerinden kesildi. Yalnızca üç günde 3 ameliyat geçiren ve hayati tehlikesi süren Mahra’nın, son bir haber olarak maalesef kalbinin durduğu ve 10 dakikalık kalp masajından sonra tekrar hayata döndürüldüğü aktarıldı.

Bacak ameliyatından beri uyuyor

Son 14 gündür yoğun bakımda olan ve küçük bedeniyle mücadelesi veren Mahra, bacağının kesildiği ameliyatta uyutuldu ancak bir daha uyanmadı. Yaklaşık 10 gündür herhangi bir ilaç almadan uyuyan Mahra’nın, son olarak tomogrofisi çekildi ve beyninde kan dolaşımının sürdüğü ifade edildi. 

Ailesi umutla bekliyor

Ailesi umutla bekliyor

Mahra’nın bir an olsun yanından uzaklaşmayan ailesi ise umutla kızlarının gözlerini açmasını bekliyor.

Mahra’nın son durumu ve yaşanan son gelişmeler hakkında bilgiler veren baba Murat Pınar, “Yoğun bakım doktorları, beyin ölümünden şüphelendiğini ve tomografiye götürmeleri gerektiğini söyledi. Öğlen tomografi sonucu çıktı, hala beyninde kan dolaşımının olduğunu beyin ölümünün olmadığını söylediler. Kan dolaşımı olması umut verici. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde detaylı beyin MR çekilecek. Bunun sonucunda da beynin hasar haritası çıkartılacak” şeklinde konuştu.

Bacak ameliyatına girdiğinde acı çekmemesi adına uyutulduğunu belirtken, Pınar, “Bacak ameliyatına girdiğinde acıları çekmesin diye uyutuldu. Ondan sonra bir daha uyanmadı. Şuanda uyusun diye bir ilaç vermiyorlar. Beynine atan pıhtının etkisinden dolayı tamamen kendi uyuyor. Kalp çok az bir destekle bir nebze kendi kendine çalışıyor artık. Daha önce ilaçlarla çalışıyordu.” dedi.

Dün rüyamda gördüm

Mahra’nın gözünü açmasını umut ve heyecanla beklediklerini ifade eden Pınar, “Benim parmağımı tutmayı çok severdi. Onun parmağımı tutmasını bekliyorum. Dün rüyamda gördüm. Motosikletle gezdirirdim hep. Rüyamda ‘baba beni götürür müsün’ dedi. ‘Tabii götürürüm’ deyince öptü beni. Öpünce uyandım. Bir uyandım kimse yok.” diye söyleyerek acısını gözyaşlarıyla döktü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal