Konya'da düzenlenen operasyonda FETÖ ve PKK'nın birlikte hareket ettikleri tespit edildi! Demirtaş'ın mesajı FETÖ telefonunda!

Operasyonda tespit edilen örgüt üyelerinin cep telefonlarının incelenmesi sonucu FETÖ ile PKK'nın birlikte hareket ettiği bir görülüyor. Örgüt üyelerinin kurdukları bir mesaj grubunda "Mustafa' isimli örgüt üyesinin tutuklu bulunan HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bir mesajının paylaştı.

20.06.2022-10:13 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-10:13) Konya'da düzenlenen operasyonda FETÖ ve PKK'nın birlikte hareket ettikleri tespit edildi! Demirtaş'ın mesajı FETÖ telefonunda!

Konya'da düzenlenen operasyonlarda FETÖ'nün yeniden yapılanmasına karşılık 15 kişinin tutuklandığı belirtildi. Gerçekleşen operasyon doğrultusunda örgüt üyelerinin telefonlar üzerinden yapılan incelemeler sonucunda FETÖ ile PKK'nın işbirliği içerisinde olduğu kaydedildi.

Operasyon çalışmaları

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında işlem başlatılmış ve meslekten ihraç edilmişti. Aralarında emniyet, öğretmen, sağlık personeli çalışanlarının da bulunduğu örgütle bağlantısı olan kişilerin 'gaybubet' evlerinde bir araya geldikleri ve örgütü yeniden faaliyete geçirmek için çalışmalar yürüttüklerini tespit edilmesi üzerine operasyon çalışmaları başlatıldı.

Operasyon çalışmaları

24 şüpheli gözaltına alındı

Yaşanan gelişmelerin ardından polis ekipleri harekete geçerken 10 Mayıs günü Konya ve Ankara'da tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 24 şüpheli gözaltına alınırken, 15 şüpheli tutuklandı. Gözaltına alınan 9 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

FETÖ ile PKK birlikte hareket etti

Operasyonda tespit edilen örgüt üyelerinin cep telefonlarının incelenmesi sonucu FETÖ ile PKK'nın birlikte hareket ettiği bir görülüyor. Örgüt üyelerinin kurdukları bir mesaj grubunda "Mustafa' isimli örgüt üyesinin tutuklu bulunan HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bir mesajının paylaştı. Mesajda Demirtaş'ın, 'Büyük değişime hazır olun. Kimseyi dışlamayın. Herkesin el ele, yan yana durması için uğraşın" ifadeleri yer alıyor. 15 Temmuz'dan sonra büyük bir darbe yiyen örgütün, yeniden yapılanma kapsamında Selahattin Demirtaş'ın sözlerinden bile medet umdukları, dağılan örgüt üyelerini bir araya getirebilmek için uğraştıkları görülüyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal