Konya’da Arabası Çizildiği İçin Apartman Görevlisini Öldüren Adamın Cezası Belli Oldu

3 ay önce arabası çizildiği için apartman görevlisi Adem Toptaş'ı öldüren Ahmet Ünveren'in kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası almasına karar verildi.

19.01.2022-17:26 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-17:53) Konya’da Arabası Çizildiği İçin Apartman Görevlisini Öldüren Adamın Cezası Belli Oldu

Konya’da 3 ay önce arabası çizildiği için apartman görevlisi 24 yaşındaki Adem Topbaş’ın bıçaklayarak hayatına son veren 33 yaşındaki Ahmet Ünveren hakkında müebbet hapis cezası istemiyle açılan dava sonuçlandı.

İddianamede katil zanlısının olaydan önce Topbaş’a mesaj atarak, ‘seninle görüşeceğiz oğlum’ şeklinde tehdit mesajları gönderdiği, mesajlarına cevap alamayınca da balkona çıkarak, ‘Adem in lan aşağıya, geberteceğim seni’ diyerek bağırdığı belirtildi. 

26 Ekim tarihinde Konya'nın Karatay ilçesinde meydana gelen olayda, apartman görevlisi 2 çocuk babası Adem Topbaş, arabası çizildiği gerekçesiyle tartıştığı bina sakini Ahmet Ünveren tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olay sonrası gözaltına alınan Ünveren, mahkeme kararınca 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. 

BALKONDAN SENİ GEBERTECEĞİM DİYE BAĞIRMIŞ 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Katil zanlısı Ahmet Ünveren hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası ile 'tehdit' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar, 'hakaret' suçundan da 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar cezalandırılması talep edildi. İddianame Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 

İddianamede, katil zanlısı Ünveren'in telefonunu açması için Adem Topbaş'a mesajlar gönderdiği, telefonun cevap vermemesi üzerine ise, 'seninle görüşeceğiz oğlum' şeklinde mesajlar attığı, ısrarlı aramalarına rağmen cevap alamaması üzerine ise balkona çıkarak, 'Adem in lan aşağıya, geberteceğim seni. Korktun mu lan. Adem elbet geleceksin buraya. Araba mı çizeni de senide bulacağım' şeklinde tehdit ve hakaret içerikli mesajlar gönderdiği ifadelerine yer verildi. 

İddianamede katil zanlısı Ahmet Ünveren'in ifadesi de yer aldı. Ünveren, "Otomobilimin kaputunun çizildiğini fark edip Adem'i aradım. Apartmanın güvenlik kamera görüntülerini incelemek istediğimi söyledim. Bana tavırlı konuştu ve yolda olduğunu söyledi. Bunun üzerine Adem'i beklemeye başladım. Sonra üşüdüm, Adem'i arayarak gelince beni aramasını söyledim. Adem'i aramama rağmen telefonlarıma cevap vermedi. Bunun üzerine mesaj attım. Adem de bana yöneticin numarasını gönderdi. Yönetici de telefona cevap vermedi. 

Adem bu sırada babamı aradı. Telefonu babamdan alarak kameraları neden incelemeye gelmediğini sordum. 'Seninle uğraşamam' diyerek telefonu kapattı. Bunun üzerine balkona çıkarak Adem'e seslendim. Adem balkona çıkmadı. Sonra Adem beni arayarak 'Kameralara bakalım' dedi. Hiddetle aşağıya indim. Aramızda sözlü tartışma çıktı. Adem'e yumrukla vurdum. Adem'in sol elinde bıçak sağ elinde anahtarlık vardı. Bıçağı bana savurdu. Bunun üzerine cebimdeki bıçağı çıkarmaya çalıştım. Adem anahtarlıkla bana vurdu. Arbede sırasında Adem elindeki bıçağı yere düşürdü. Bende bıçağı olarak Adem'e doğru savurdum. Gözüm dönmüştü. Adem'i markete kadar takip ettim ve bu olay yaşandı. Pişmanım" dedi. 

HAKSIZ TAHRİK VE MEŞRU MÜDAFAA YOK 

İddianamede ilk haksız tahrik hareketin Ahmet Ünveren tarafından gerçekleştirildiği, bu nedenle tahrik hükümlerinin uygulanma olanağının bulunmadığı, ayrıca katil zanlısının olayı Topbaş'a ait bıçakla gerçekleştirmiş olduğunu söylemiş olmasına rağmen, Topbaş'ın bıçağı düşürdükten sonra silahsız kaldığı, yumruk vurmak suretiyle ilk yaralama eylemini Ünveren tarafından gerçekleştirildiği, Ünveren'in Adem Topbaş'ı ikisi öldürücü 4 bıçak darbesi ile yaralamasına rağmen eylemine son vermediği, market sahibi tarafından müdahale edilmesi suretiyle eyleme son verdiği, bu nedenle olayda meşru müdafaa olmadığı da belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal