Konya Şehir Hastanesi’nde başından vurulan Doktor Ekrem Karakaya kimdir? Neden vuruldu? İşte detaylar…

Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı olan Dr. Ekrem Karakaya'nın ölümü gündeme bomba gibi düştü. Görevi sırasında poliklinikte tedavi ettiği hasta M.A. tarafından başından vurulan Dr. Karakaya yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaşanan olayın ardından birçok kişi araştırma yapmaya başladı. İşte Doktor Ekrem Karakaya'nın ölümü hakkındaki detaylar…

07.07.2022-11:02 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-11:02) Konya Şehir Hastanesi’nde başından vurulan Doktor Ekrem Karakaya kimdir? Neden vuruldu? İşte detaylar…

Konya Şehir Hastanesi'nde yaşanan olay tüm Türkiye'yi üzdü. Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Ekrem Karakaya poliklinikte tedavi ettiği hasta M.A. tarafından silahlı saldırıya uğradı. Dr. Ekrem Karakaya  ve hasta arasında çıkan tartışma sonrasında Karakaya, silahla başından vurularak öldürüldü. Daha sonra silahı kendine doğrultan saldırgan kendisini de vurarak intihar etti.  

Vahşice katledildi

Dr. Ekrem Karakaya ve tedavi ettiği hasta arasında geçen tartışma sonrasında hasta M.A  silahını çıkararak Karakaya'ya ateş etti. Başından vurulan kardiyoloji uzmanına  müdahale edilirken saldırgan kendisine de ateş ederek intihara kalkıştı. 

Saldırgan M.A’nın bir ay önce annesini Doktor Ekrem Karakaya’nın anjiyo yaptığı belirlenirken, saldırganın annesinin ölümünden doktoru sorumlu tuttu. Geçirdi anjiyonun ardından hayatını kaybettiğini söyleyen saldırgan annesinin ölümü için doktoru suçladı.

Doktor Ekrem Karakaya Olayı Nedir

Saldırganın kimliği ortaya çıktı 

Dr. Ekrem Karakaya'nın ölümüne sebep olan  saldırganın tıbbi sekreter olduğu belirlendi. 39 yaşındaki şahsın Hacı Mehmet Akçay olduğu ortaya çıktı. 6 Temmuz 2022 tarihinde yaşanan olayın ardından saldırgan ve Dr Ekrem Karakaya hayatını kaybetti. 

Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

 ''Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm uyarılarımıza rağmen şiddet ortamına dur diyecek, şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları da affetmeyeceğiz!'' 

Ekrem Karakaya Kimdir

Doktor Ekrem Karakaya kimdir?

Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Doktor Ekrem Karakaya, hastanenin sevilen doktorlarından bir tanesi olarak hizmet veriyordu. Tıp Fakültesinden mezun olmasının ardından Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başlayan Doktor Ekrem Karakaya vahşice katledildi. 

Özel Melikgazi Hastanesi (2011 - 2011), Özel Avrupa Hastanesi (2011 - 2011), Özel Dünyam Hastanesi (2011 - 2013), Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim Ve Araştırma Hastanesi (2013 - 2020) ve son olarak Konya Şehir Hastanesi'nde görev aldı.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal