ATAK Afrika'yı feth edecek! Erdoğan'ın talimatıyla bürokratlar harekete geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından 'Afrika açılımı' başlatıldı. ATAK helikopteri Afrika semalarında nefes kesecek. İşte haberin detayları...

07.07.2022-09:55 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-10:37)

Türk savunma sanayii içerisinde bulunduğumuz son yıllarda adeta büyük bir başarı öyküsü yazdı. Ayrıca Afrika'da da önemli bir açılım gerçekleştirdi.

Öte yandan geçen yıl savunma sanayiinin toplam cirosu yaklaşık 10 milyar doları bulurken Afrika ülkelerine satışlar bir yılda 8 kat artış gösterdi. Şimdi ise ATAK helikopterleri Afrika semalarında uçmak için hazırlanıyor.


Afrika'yla ticaret hacmi 35 milyar dolara yükseldi

Geçtiğimiz günlerde TBMM Dışişleri Komisyonu'nda Afrika ülkeleri ile yapılan anlaşmalar masaya yatırılırken, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran oldukça önemli bilgiler aktardı. Ayrıca Kıran, Afrika'da yer alan büyükelçilik sayısının da 44'e ulaştığını belirtti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran sözlerini şöyle sürdürdü: "Temsilcilik ağımız siyasi, kültürel, insani bağlarımızı pekiştirdiği gibi ikili ticaretimizin artmasına da katkıda bulunuyor. Afrika'yla ticaret hacmimizin 2003 yılında 5 milyar dolar seviyesindeyken bugün 35 milyar dolara yükselmesi bunun bir göstergesi." dedi.


Afrika’da kazan-kazan anlayışı

Söz konusu yatırımların 6 milyar dolara ulaşması ise Afrika’da kazan-kazan anlayışı ile rekabetçi konumda yer almamızı sağladığını ifade ederek, "Üstlendiğimiz projelerin 80 milyar dolara, yatırımlarımızın 6 milyar dolara ulaşması Afrika'da kazan-kazan anlayışıyla rekabetçi bir konumda yer almamızı sağlıyor." şeklinde konuştu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal