Atak Helikopterin İlk Yurtdışı Satışı Gerçekleşti

Milli imkanlarla geliştirilen T129 ATAK helikopter'in Filipinler'e yönelik 6 adet satışı gerçekleşti.

27.05.2021-10:10 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-10:10) Atak Helikopterin İlk Yurtdışı Satışı Gerçekleşti

Savunma Sanayii'nin geliştirdiği projeler tüm dünyanın dikkatini çekiyor. İhracatlarımız son hızla devam ederken bunlardan birine de Filipinler eklendi. Geçtiğimiz günlerde ABD'den ABD yapımı motorun kullanılmasından dolayı Filipinler'e satış için ihracat izni bekleniyordu. Beklenen iznin alınması üzerine Filipinler Türkiye'nin Savunma Sanayii projelerinden biri olan  ATAK Taarruz ve Taktik Keşifleri Helikopteri'ne talip oldu.


FİLİPİNLİ PİLOTLAR EĞİTİM İÇİN TÜRKİYE'DE

Üretimini TUSAŞ'ın üstlendiği T129 ATAK helikopter için Filipinliler ile yapılan sözleşmenin 270 milyon dolar civarında olduğu öğrenildi. İlk etapta 6 tane t129 ATAK helikopter satışı için ABD Kongresi'nden onay bekleniyor.

Yapılan sözleşmenin ardından Filipinliler kendi ülkesinin pilotlarını Türkiye'ye gönderdi. Filipinli pilotlar, T129 ATAK helikopter hakkında Ankara Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerinde başlayacak olan eğitimi alacaklar. Eğitimin iki ay sürmesi bekleniyor.

AĞIR ABİ ATAK-2 YOLDA!

Bu zamana kadar 57 adet helikopter ihracatı, Sanayii'nin gelişmesi ve talep görmesi için büyük önem arz ediyor. Bu yüzden projelerini üstüne koyarak devam ettiren Sanayii, T129 ATAK helikopterin ''ağır abisi'' olarak bilinen ATAK 2 helikopterin çalışmalarına başladı. ATAK 2'nin ilk test sürüşünün 4 yıl içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal