Konya, Niğde ve Aksaray'da Göz Gözü Görmedi! 8 Araç Birbirine Girdi

Dün öğle saatlerinden itibaren ülkenin birçok yerinde etkili olarak kuvvetli rüzgar, Konya, Niğde ve Aksaray’da kum fırtınası oluşturdu. Fırtınanın etkisi ile çok sayıda araç kaza yaptı.

30.11.2021-17:48 - (Son Güncelleme: 30.11.2021-17:52) Konya, Niğde ve Aksaray'da Göz Gözü Görmedi! 8 Araç Birbirine Girdi

Ülkenin bir kısmını etkisi altına alan kuvvetli rüzgar, gün içinde Konya’da da etkili oldu. Merkezde etkili olan rüzgar, ilçe ve çevre yolları üzerinde kum fırtınasına dönüştü. Etkisini gösteren rüzgar nedeniyle Konya- Ankara karayolunda 8 kişinin karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. 

Olay sonrasında trafik güvenliğinin sağlanması için harekete geçen Konya İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için bazı yolları trafiğe kapatıldığını bildirdi. Konya-Aksaray ve Konya-Ankara yolu üzerinde meydana gelen kum fırtınası nedeniyle araçların geçişlerine izin verilmediği bildirildi. 

8 ARACIN KARIŞTIĞI ZİNCİRLEME KAZA MEYDANA GELDİ

Konya’da şiddetlenen rüzgar yerini kum fırtınasına bıraktı. Karayolu üzerinde 8 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kaza da,  2'si ağır 8 kişinin yaralandığı bilgisi verildi. 

Konya-Ankara kara yolunda Cihanbeyli ilçesine bağlı Karabağ Mahallesi'nde, kuvvetli rüzgarın oluşturduğu kum fırtınası 2'si yakıt tankeri, 2'si kamyon, 4'ü otomobil olmak üzere toplamda 8 aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Meydana gelen kazada durumlarının ağır olduğu belirlenen yaralılar, çağrı üzerine gelen ambulanslarla en yakın hastanelere kaldırıldığı ifade edildi. 

YOLA DÖKÜLEN MISIRLAR TOPLANIYOR

Kum fırtınası nedeniyle meydana gelen kazaya karışan mısır yüklü kamyondan yola dökülen mısırları temizleme çalışmalarının sürdürüldüğünü dile getirdi. 

ADANA AKSARAY YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Etkili olan kum fırtınası nedeniyle Aksaray-Adana kara yolu, yetkililer tarafından trafiğe kapatıldığı açıklandı. Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Niğde-Aksaray kara yolu, Bor ilçesinden Zengen Mahallesi istikameti ile Çukurkuyu ilçesi yolunda etkili kum fırtınası yaşandığı dile getirildi. Valilikten yapılan açıklamada, etkili olan kum fırtınasına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal