Konya gözlerini depremle açtı! Sarsıntı Ankara başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Konya'da sabah saat 7.58'de şiddetli bir deprem meydana geldi. Sarsıntı Ankara dahil olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

29.08.2023-08:37 - (Son Güncelleme: 29.08.2023-09:20) Konya gözlerini depremle açtı! Sarsıntı Ankara başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi

Konya güne depremle başladı. Sabah 07.58'de meydana gelen Deprem korkuttu. AFAD'dan aktarılan bilgiye göre deprem 4.8 büyüklüğünde gerçekleşti. Depremde olumsuz herhangi bir durum olmadığı bildirilirken, sarsıntının derinliğinin ise 13.57 km olduğu öğrenildi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Kulu ilçesi Tavşançalı Mahallesi, büyüklüğünü ise 4.7 olarak açıkladı. AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, AA muhabirine "Şu ana kadar olumsuz bir ihbar ulaşmadı. Gelişmeleri takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Konya Valiliği açıklama yaptı

Depremin ardından Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamada "İlimiz Kulu İlçesinde saat 07.58 sıralarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir" dendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medyadan "Konya İli Kulu ilçesinde saat 07.58 ’de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" açıklamasında bulundu.

Ceyda Bıyıklıoğlu
ceydabiyiklioglu@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal