Konut kredisi hesaplama: 0,99 konut kredisi geri ödeme ve taksit ödemeleri hesaplaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada yer verdiği 3 konut finansmanı paketi sonrasında 0,99 konut kredisi geri ödeme ve taksit ödemeleri hesaplaması gündeme geldi. İşte konut kredisi hesaplama konusunda merak edilenler...

10.05.2022-11:57 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-11:57) Konut kredisi hesaplama: 0,99 konut kredisi geri ödeme ve taksit ödemeleri hesaplaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam saatlerinde Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yaptı. Konut finansman konusunda vatandaşlara müjdeli haberi veren Erdoğan ‘’Ülkemizde 1 milyon üzerindeki konutla vatandaşlarımızı uygun şartlarla ev sahibi yapmıştık. Son dönemde küresel ekonomide ham madde fiyatlarında görülen fahiş yükselişlerle konut satışlarında azalmalar yaşandı. Konut finansmanı konusunda 3 ayrı paket getiriyoruz.'' sözlerini sarf etmişti. Bu açıklamalar sonrasında konut kredisi hesaplama konusu bir çok vatandaşın gündemini meşgul etmeye başladı.

0,99 konut kredisi geri ödeme ve taksit ödemeleri hesaplaması

Konut kredisi hesaplama

Üç ayrı konut paketini hayata geçireceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’''Tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyona kadar değere sahip 1. el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık 0,99 konut kredisi sağlıyoruz. 1. ve 2. elleri kapsıyor. İnşaat sektörü, Mayıs itibariyle %40'ı tamamlanmış inşaat projelerinin tamamlanması için 20 milyar TL'lik kaynak ayırdık. Böylece inşaat alindeki projeler hızla tamamlanarak kısa vade içerisinde konut arzının artmasını ve fiyatların dengeye gelmesini hedefliyoruz.’’ sözlerini kullandı.

TOKİ projelerine de hız verdiklerini ifade eden Erdoğan ‘’Düşük gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik projeler için TOKİ'ye 30 milyar TL'lik destek sağlayacağız. TOKİ'nin projelerine de hız veriyoruz. Düşük gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik projeler için TOKİ'ye 30 milyar TL'lik destek sağlayacağız. Rezerv alanlarla yapılan uygun maliyetle desteklenen konutlarda 5 yıl süreyle satış tabine tutulacaktır. Kentsel dönüşüm çalışmaları konut arzını artırmak için vereceğimiz diğer bir alandır. Vatandaşlarımızı hızlı güvenli ve ekonomik şekilde konut sahibi yapmayı amaçlayan bu destek ve konut adımlarının hayırlı olmasını diliyoruz.'' ifadelerini sözlerine ekledi.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal