Devlet açıklamaları art arda yaptı! 1.649 TL hesaplara yatırıldı

Devlet milyonlarca vatandaşı ilgilendirecek açıklamaları art arda yaptı. Yapılan açıklamalara göre 1.649 TL hesaplara yatırıldı. Detaylar ve fazlası haberimizde...

10.05.2022-11:34 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-12:01) Devlet açıklamaları art arda yaptı! 1.649 TL hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağladığı Sosyal Ekonomik Destek (SED) ve Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) konusundaki açıklamalar büyük bir dikkatle takip edilirken, bakanlık tarafından SED ve ŞEY hakkında açıklamalar art arda geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalara göre SED ve ŞEY konusunda ihtiyaç sahibi ailelere destek verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaptığı son dakika açıklamasında kendisine ekonomik anlamda yetemeyen vatandaşlara okul yardımı yapacağını duyurdu. SED ve ŞEY kapsamında yapılan yardımlara göre eğitim gören çocuklara eğitim yardımı yapılacak ve kırtasiye masrafları devlet tarafından karşılanacak.

Sosyal Ekonomik Desteği

2022 yılında 1.649 TL olarak belirlenen SED, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılanıyor. İşte 2022 yılı güncel SED ve ŞEY ücretleri:

Erkek çocuk- İlköğretim: 45 TL

Kız çocuk- İlköğretim: 50 TL

Erkek çocuk- Ortaöğretim: 60 TL

Kız çocuk- Ortaöğretim: 75 TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın SED ve ŞEY yardımlarına başvurmak isteyenler E-Devlet sistemi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir ve sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebilirler.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal