Anketler sonuç verdi: Asgari ücret zamlarında yüzde 84 detayı!

Asgari ücretlere zam gelip gelmeyeceği son zamanlarda kamuoyunu en çok meşgul eden konu haline geldi. Asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği yönünde yapılan araştırmalar milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda asgari ücret zamlarına ilişkin peş peşe açıklamalar gelirken MetroPoll Araştırma şirketi tarafından yapılan ankette yüzde 84 detayı dikkatlerden kaçmadı. Peki, asgari ücrete zam gelecek mi, ne kadar gelecek?

10.05.2022-11:31 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-11:31) Anketler sonuç verdi: Asgari ücret zamlarında yüzde 84 detayı!

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret ek zamlarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022 yılı içinde asgari ücrete ek Temmuz zammı şeklinde bir gündemleri olmadığını belirtilmiş ve asgari ücrete zammın tarihsel olarak iyi bir dereceye getirildiğini söylemişti. Bütün ücret türleri için asgari ücret kadar gelirleri devre dışı bıraktıklarını belirten Bakan Bilgin, bu programın da Ocak ayında gerçekleştiğini sözlerine eklemişti.

Asgari ücret ek zamlarıyla ilgili tartışmaların her dönemde yapıldığı konusuna dikkat çeken Bakan Vedat Bilgin, şu an için programların kontrollü bir şekilde yürütüldüğünü ve bu kapsamda Türkiye ihracata, sanayi üretimine bağlı olarak büyüme gösterdiğini bu büyümenin de reel olarak sağlam temeller üzerinde dayandırıldığını ifade etti.

Vedat Bilgin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in bu açıklamaları sonrasında bir açıklamada AK Parti Grup Başkan vekili Akbaşoğlu'ndan geldi. Akbaşoğlu açıklamasında yapılan değerlendirmeler sonrasında 1 Temmuz’da memur ve emeklilerin maaşlarında bir artış meydana geleceğini ve bu kapsamda asgari ücretli çalışanların da durumlarının ele alınacağını söyledi.

Asgari ücret zamlarında yüzde 84 detayı

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise MetroPoll Araştırma şirketi bir anket düzenledi ve ankette asgari ücret maaşlarına zam isteyen vatandaşların oranı ortaya koyuldu.

'Asgari ücret yeniden düzenlenmeli mi?' başlığı ile gerçekleştirilen son son ankette çarpıcı sonuçlar çıkarken anket çalışması ile ilgili veriler de kamuoyu ile paylaşıldı.

MetroPoll Araştırma şirketi asgari ücret anketi

Yapılan çalışmalarda ise asgari ücrete ek zam yapılıp yapılmaması gerektiği yönünde sorulan sorularda vatandaşların yüzde 84,1'i 'evet yapılmalı' derken, 'hayır yapılmamalı' diyen vatandaşların oranı yüzde 13,6'da kaldı.

AKP seçmeni de asgari ücrete zam bekliyor!

MetroPoll Araştırma şirketinin kamuoyuna açıkladığı anket sonuçları verilerinde araştırmaya katılan vatandaşların hangi parti seçmeni oldukları da belirtildi ve tabloda AKP'ye oy veren seçmenlerin yüzde 78,4'ünün de asgari ücretle ilgili zam beklentilerinin olduğu ortaya çıktı.

Verilerde ayrıca, MHP'ye oy veren seçmenlerinin yüzde 74,8'i de yeni zam beklentisi içinde oldukları görüldü.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal