Konut Kredisi Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konut kredisi çekerek ev satın almadan önce detaylı araştırma yapılmalı, ödeme gücüne uygun alternatifler değerlendirilerek doğru banka tercih edilmelidir. Konut kredisi alırken nelere dikkat etmeliyiz?

08.06.2020-14:50 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-14:27) Konut Kredisi Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konut kredisi çekerek ev satın almadan önce detaylı araştırma yapılmalı, ödeme gücüne uygun alternatifler değerlendirilerek doğru banka tercih edilmelidir. Konut kredisi alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Ev sahibi olmak isteyenler bilhassa mortgage kredilerindeki cazip faiz oranlarıyla daha kolay bir hale geldi. Kişiler artık kira ödemektense konut kredisi çekerek ev almayı hedefliyor. Fakat hayal ettiğiniz satın almak için birikim yaparak ardından da da uzun taksitli borcu omuzlanmadan önce belirli hususlara da dikkat etmek gerekiyor. Peki konut kredisi almak isteyen biri nelere dikkat etmeli ?

% 25 PEŞİNAT KOŞULU

Aradığınız evi bulmak pekte kolay olmayabilir. Alacağınız evin fiyatı, kredi çekebileceğiniz miktara uyumlu olmalı. Kredi alabileceğiniz tutarın fazla üstündeki evleri araştırmak size zamana kaybettirir. Bu sebepten kazancınıza göre çıkabilecek kredi miktarına bakı. Bankadan bankaya farklılık göstermekle beraber genelde kazancınızın en fazla % 60’ına kadar kredi çekebilirsiniz. Mesela 2.000 lira aylık kazancınız varsa genel olarak bankalar aylık taksitleri 1.000 liraya kadar kredi verir.

EVİN YAPISI, YAŞI EKSPER RAPORU

Almak istediğiniz evin yeri, yapısı, yaşı ve sağlamlık oranına kredi çekmeniz rahatlaşabilir. Ekspertiz raporuna bakıldıktan sonra daha düşük peşinat ödemeniz bile söz konusu olabilir. Evin ederi piyasa değerine kıyasla azsa eksper raporuna bakılarak kredi çekerken kredi eve ödeyeceğiniz toplam miktarın yüzde 75’den çoğunu da karşılayabilir...

KREDİ FAİZ ORANLARINI KARŞILAŞTIRIN

Konut kredisi almak için bankaların faiz oranlarıyla dosya giderlerine bakın. Bu hususta kıyaslama sayfaları size yardımcı olacaktır. Bir bankanın taksit miktarı az olabilir ama komisyonları yüksektir bu sebepten toplam geri ödemelere de bakın.

KREDİ NOTUNUZ NASIL?

Tabi kredi çekmeyi düşünen birini en fazla  dikkat edeceği de kredi notu olmalı. Daha önce aldığımız ihtiyaç kredilerinde veya kredi kartı ödemelerinde sorun yaşamamışsanız kredi notunuz fazladır. Bu bir avantajdır. Fakat geçmişte kredi ve kredi kartı ödemelerinde probleminiz varsa size kredi çıkmayabilir. Böyle bir şey mevzu bahis ise eşinizin adına da kredi çekim işlemi yapabilirsiniz. Evin tapusunun da krediyi çeken kişinin olacağını da belirtelim
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal