Konut fiyatlarında hareketlilik başladı: Gözler yeni kredi paketinde

Konut fiyatlarında yaşanan düşüşle beraber milyonlarca vatandaşın gözü yakında hayata geçirilmesi beklenen yeni kredi paketine çevrildi. İşte detaylar…

26.12.2023-10:53 - (Son Güncelleme: 26.12.2023-17:22)

Konut fiyatlarında son aylarda yaşanan düşüşün ardından alıcılar piyasayı hareketlendirdi. Fiyatların gerilemesiyle beraber piyasada yeni kampanyalar gelirken 2024 yılında sektörde ne gibi gelişmeler olacağı merak ediliyor. 

İlk 6 ay bu seyirde sürer

TRT Haber’in yer verdiğine göre; Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, konut fiyatlarının yeni yılın ilk yarısında da bu seyirde ve hatta 1-2 puan düşeceğini öngördüklerini söyledi.

Konut kredi paketi

Akçam, kiralarda da son 1 aydır düşüşün hakim olduğunu belirterek, "2024'te de bu seyirde gider. Mayıs haziran gibi öğrenciler gittikten sonra yine stabil gider. Eylül ekim gibi tayin döneminde okulların açılmasıyla hareket olacağı kanaatindeyiz" dedi.

Yeni kredi paketi bekleniyor

Akçam vatandaşların bir kısmının yeni kredi paketini beklediğini vurgulayarak, "1,20 180 ay ilk konutunu alan vatandaşa bir kredi açacaklarını beyan ettiler. Bu da yakın zamanda hayata geçirilecek" diye konuştu.

Yeni çalışma ile uygun kredilerin devreye alınması bekleniyor. Bu durum piyasayı daha da canlandıracağı öngörülüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal