Kontrat Yapmak İçin Geç Kalmayın: Yazlık Fiyatları Yüzde 40 Artacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonrasında, yazlık evlere olan talep giderek arttı. Yazlık bölgelere yabancıların daha fazla ilgi gösterdiğini belirten sektör temsilcileri, yerli turisti elini çabuk tutması konusunda uyardı.

09.01.2022-13:45 - (Son Güncelleme: 09.01.2022-13:50) Kontrat Yapmak İçin Geç Kalmayın: Yazlık Fiyatları Yüzde 40 Artacak

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında, yazlık evler ilgi görmeye başladı. Otel ve tatil köyü gibi kalabalık yerlerden uzak duran birçok kişi çözümü, yazlık evlerde buldu. Sektör yetkileri, özellikle turistlerin yazlık evlere olan talebinin giderek arttığını belirterek, vatandaşları ellerini çabuk tutmaları konusunda uyardı. 

YAZLIKLARDA KONTRAT DÖNEMİ BAŞLADI

Dünyanın en büyük küresel salgını olarak adlandırılan Kovid-19’a rağmen, turizmde rekorlar yılı olarak adlandırılan 2019 başarısının bu yılda yakalanılması bekleniyor. Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; Pandemi dönemde yerli turist için en güçlü alternatiflerden biri olan yazlıklarda da kontrat dönemi başladı. Hem yazlık kiralaması yapan yerler hem de yazlık sahipleri şimdiden yeni kontratlar için turistlerle masaya oturmaya başladı. Bu yıl ülkemizde yerli turistin yanında yabancı turistlerinde yazlık kiralama taleplerinin olması bekleniyor. 

YAZIN FİYATLAR İKİ KAT DAHA YÜKSELECEK

Geçtiğimiz yıl hareketli bir sezon geçirilmesine rağmen önümüzdeki yazın daha yoğun geçmesini bekleyen sektör yatırımcıları, fiyatların yüzde 40 artacağını belirtti. Yaz aylarına doğru ise fiyat artışlarının 2 katına çıkması bekleniyor. 

YAZLIK KİRALAMAK İSTEYENLER ŞİMDİDEN PLAN YAPMALI

Pandemi dönemi ile birçok kişin yazlık ev tercih etmeye başladığını dile getiren sektör yetkilerinden biri, "Yabancı turist şubat-mart gibi yazlık kiralaması yapıyor ancak yerli turist mayıs gibi arıyor. Bu dönemde fiyatlar daha da artmış olacak. Aynı zamanda da yer bulmakta da zorluk yaşanabilir. Yazlık kiralamak isteyen yerli turist bu yıl kış döneminden planlama yapmalı" şeklinde konuştu. 

OCAK AYI KONTRAT DÖNEMİ 

Ocak ayının yazlık evlerin kiralanması için kontrat dönemi olduğuna dikkat çeken Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Üyesi Yeliz Patıroğlu, "Şu anda ev sahipleriyle görüşme halindeyiz. Genel ev kiralarında yaşanan artışı yazlık kiralamalarında da görüyoruz. Bu yıl sahil şeridindeki fiyatlar sezona minimum yüzde 40 artışla başlayacak" dedi.


2+1 GÜNLÜK BİN LİRADAN BAŞLAYACAK

Geçtiğimiz sezon denize uzak olmasına rağmen Kaş- Kalkan gibi yerlerde bulunan 2+1 dairelerin günlük 600 TL’dn kiraya verildiğini belirten Patıroğlu, "Bu yıl böyle bir dairenin günlük kirası 1.000 TL'den başlayacak. Yaz sezonunda 1.300 liraya kadar yükselebilir. Yine 3+1 bir daire 2.200 TL iken bu yıl günlük 3 bin TL'den başlayacak. 4+1 bir villa 4 bin TL iken bu yıl 5.5-6 bin TL'den başlayacak" diye konuştu.

AYLIK KİRALAMA YAPILMIYOR

Yazlık döneminde aylık kiralama sistemine ev sahiplerinin pek sıcak bakmadığını dile getiren Patıroğlu, "Aylık 4 bin TL kiradan vermek yerine yaz sezonunda günlük o parayı almak istiyorlar. Kış döneminde ise daha çok eve tadilat vs. gibi işlemler yapmaya başladılar. Bu bölgede aylık kiralık ev bulmak zorlaştı. Ancak bazı ev sahipleri bu yıl direkt dolar ya da euro ile kiralama yapmak istiyor. Yabancıyı önceliklendiriyorlar." İfadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal