TÜİK Yabancıya Konut Satışı Verilerini Açıkladı: İlk Sırada Esenyurt Var

Türkiye İstatistik Kurumu konut satışı verilerini yayınladı. TÜİK’in verilerine göre yabancıya ne çok konut satışı Esenyurt’ta gerçekleştirilmiş.

30.12.2021-16:36 - (Son Güncelleme: 30.12.2021-17:34)

Ülkemize tatil yapmak için ya da ticari amaçla gelen turistler konut satın alamaya devam ediyor. TÜİK’in yayınladığı konut satın alam verileri doğrultusunda, Türkiye’de en çok yabancıya konut satışının Esenyurt ve Beylikdüzü’nde olduğu belirtildi. 

KONUT SATIŞLARI YÜZDE 39 ARTTI

TÜİK’in geçtiğimiz yıl yayınlandığı veriler ile bu yılki veriler karşılaştırıldığında, ülkemizde yabancıya konut satışı yüzde 39 arttığı gözlemlendi. Buna göre toplam satılan konut sayısı 50 bin 735 oldu.

SATILAN KONUTLARIN ÇOĞU İSTANBUL’DA 

Güncel verilere bakıldığında ülkemizde yabancılara satılan konutların çoğu İstanbul’da bulunurken, bu konutların büyük bir kısmının da Esenyurt ile Beylikdüzü civarında olduğu belirlendi. Toplamda İstanbul’da 23 bin 169'a konut satışı gerçekleşti. 

TÜİK yabancıya konut satışlarını açıkladı

Yurt dışı kaynaklı konut satışlarını inceleyen Nevita Şirketi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, yılın 11 ayında İstanbul'da yabancıların en çok gayrimenkul aldığı ilçelerin zirvesinde, 7 bin 905 adetle Esenyurt olduğu bilgisi yer aldı. 

Nevita’nın listesinde de bulunan aynı zamanda birçok gelir grubuna hitap eden Esenyurt, yabancılar tarafından da en çok tercih edilen ilçeler arasında yer aldı. 

BEYLİKDÜZÜ İKİNCİ SIRADA 

TÜİK’in açıkladığı veriler doğrultusunda içinde bulunduğumuz 11 ayın verilerinde en çok konutu satışı yapılan Esenyurt’u, 2 bin 608 konutla Beylükdüzü takip etti. Daha sonrasında Avcılar, Kağıthana, Zeytinburnu, Bağcılar, Küçükçekmece, Sarıyer, Şişli ve Ümraniye yabancıya en çok satış yapılan ilçeler arasında yerini aldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal