Komşu Ülke de Mutasyonlu Virüs Artışı

Komşu ülke Irak'ta İngiltere varyantlı koronavirüs vakalarında artış olduğu belirlendi. Irak Sağlık Bakanı Hasan Temini açıklamalarda bulundu.

22.02.2021-09:00 - (Son Güncelleme: 22.02.2021-09:00) Komşu Ülke de Mutasyonlu Virüs Artışı

Irak Sağlık Bakanı Hasan Temimi, yaptığı bilgilendirmede ülkesi Irak'ta İngiltere varyantlı koronavirüs vakalarının çok ciddi boyutta tehlikeli ilerlediğini ve endişe veren boyutlara ulaştığını söyledi ve bu bağlamda dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Irak Sağlık Bakanı Hasan Temimi, Bakanlığın başkent Bağdat'taki binasında düzenlediği basın toplantısında bilgilendirmelerde bulundu.

Irak Sağlık Bakanı Hasan Temimi açıklamasında, 'Geçen birkaç günde mutasyona uğramış Kovid-19 vakalarında ciddi bir artış yaşandı.' dedi.

Koronavirüs dolayısıyla hastanelere başvuran hasta sayısında çok büyük bir fazlalık ve doluluk yaşandığını  ifade eden Temimi, vaka sayılarının artması ile birlikte kritik durumdaki hasta sayısında da arttığına da vurgu yaptı.

TEDBİRLERE UYMAYA DEVAM EDİN

Irak Sağlık Bakanı Hasan Temimi İngiltere kaynaklı mutasyona uğramış koronavirüs vakalarındaki artışın tehlikeli ve endişe verici bir seviyeye ulaştığını ifade etti. Temimi, bütün Iraklı vatandaşlarını koronavirüs sebebiyle alınan önlem ve tedbirlere uymaya davet etti.

Irak hükümeti tarafından alınan tedbirler ile  18 Şubat'tan itibaren iki hafta boyunca 20.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Koronavirüse yönelik alınan tedbirlere göre, AVM'ler, kahvehaneler, kafe ve restoranlar iki hafta boyunca kapalı tutulacak. Ayrıca ülkedeki tüm spor aktiviteleri de yapılacak yeni bir açıklamaya kadar iptal edildi. Ayrıca Irakta maske takılması da zorunlu hale getirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal