Samsun'da İngiliz Mutant Virüs Alarmı

Vaka sayılarının en çok artış gösterdiği 5 ilden biri olan Samsun'daki vakaların yüzde 50'sinde İngiliz mutant virüs saptandı.

21.02.2021-15:22 - (Son Güncelleme: 21.02.2021-15:22) Samsun'da İngiliz Mutant Virüs Alarmı

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ve 8-14 Şubat 2021'i kapsayan verilerde vakaların nüfusa oranla en fazla olduğu iller Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun olarak belirtildi.

Nüfusa göre en fazla vaka tespit edilen iller sıralamasında ilk 5'te yer alan Samsun'daki vaka artışı nedeni merak ediliyordu. Yapılan araştırmalarda ve testlerde bu artışın sebebi ortaya çıktı. Kovid-19 testi pozitif çıkan vatandaşların yüzde 50'sinde İngiltere'de görülen varyant virüs tespit edildi.

Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Samsun'daki mutant virüs vakalarının yüzde 50'yi geçtiğini ifade etti. Sarıkaya, bakanlığa yakın isimlerden aldığı bilgiye dayanarak Samsun'da yapılan PCR testlerinde ortaya çıkan İngiliz mutant virüslerin yüzde 50'yi geçtiğini yazdı.

SAMSUN'DAKİ VAKALARDA MUTANT VİRÜS MÜ VAR?

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya yazdığı yazıda şu sözlere yer verdi:

"İlk görüldüğünde Türkiye'de de endişe yaratmıştı. Ancak son dönem üzerinde fazla durulmamaya başlandı. Sözünü ettiğim İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da ilk ortaya çıkan mutasyona uğramış yeni varyant virüsler. Sağlık Bakanı Koca, dün Twitter hesabından normalleşme çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini belirtip, 1 Mart tarihi itibarıyla belirlenen kriterler kapsamında açılmanın başlayacağını bildirince ilgililerine merak edip sordum.''

''Özellikle AB ülkeleri, varyant virüsler karşısında sıkı bir kapanmaya giderken, Türkiye'nin açılmayı tartışması normal mi?" konuyla ilgili Bakanlık çevreleri, Türkiye'de de artışın görüldüğüne vurgu yaptı. Hatta, bir kentte son yapılan PCR testlerinin yüzde 50'den fazlasında İngiltere'de görülen varyant virüs tespit edildiğini belirttiler."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal