KOM ekipleri tarafından suç örgütlerine ilişkin sahil şeridinde bulunan illerde ''Müsilaj'' operasyonu başlatıldı!

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, ekipleri tarafından sahil şeridindeki 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. İşte haberin detayları...

26.05.2022-09:11 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-09:34)

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, ekipleri tarafından sahil şeridinde bulunan illerde baskı, cebir, tehdit ve şiddete yönelik yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına ilişkin 16 ilde eş zamanlı “Müsilaj” operasyonu başlatılmıştır. 

Mafya tipi organize suç örgütlerine hiçbir şekilde göz açtırmayan KOM ekipleri turizm sezonu öncesinde sahil şeridinde bulunan illerde operasyonlarını artırmıştır. Söz konusu turizm işletmelerini zor kullanarak çalıştırdıkları, devlet büyüklerinin adını kullanmak suretiyle şahısları dolandırdıkları, karşı çıkanları ise tehdit ettikleri, suç örgütüne maddi yönde menfaat sağladıkları, sahte çağrı merkezleri aracılığıyla da dolandırıcılık yapan organize suç örgütleri tek tek tespit edilmiştir. 

Sahil şeritlerindeki müsilaj temizlendi 

Yapılan bu tespitlerin sonrasında Cumhuriyet Başsavcılıklarının vermiş oldukları talimat yönünde KOM ekipleri hız kesmeden harekete geçti. Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Yalova, Artvin, Giresun, Ordu, Samsun ve Zonguldak olmak üzere 16 İlde sabah saatlerinde eş zamanlı 13 organize suç örgütü (ulusal suç örgütleri ile bağlantılı suç örgütlerinin de aralarında yer aldığı yerel suç örgütleri) ve suç örgütü kapsamında aranan şahıslar ile bu organize suç örgütlerine ruhsatsız silah temini sağlayan 17 suç grubu hakkında toplam 315 şüpheli şahsa yönelik "Müsilaj" kod adlı operasyon başlatılmıştır. 

Söz konusu operasyon kapsamında Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit suçlarını ve bahsi geçen örgütlere silah temin ederek 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçunu işlemek suretiyle kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları tespit edilmiş olan şüpheli şahıslara ilişkin gözaltına alma işlemleri devam etmektedir. 

Geçtiğimiz yıl Sahil Rüzgarı 1, 2 ve ‘TIRPAN’ operasyonu gerçekleştirilmişti 

KOM ekipleri tarafından geçen yıl turizm sezonu öncesinde yerli ve yabancı turistlerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerinde ve turistik başka şehirleri de içerisinde kapsayan 8 ilde eş zamanlı Sahil Rüzgarı ve yine geçtiğimiz yıl 9 ilde Sahil Rüzgarı 2 ve 30 ilde TIRPAN kod adlı eş zamanlı planlı operasyonlar başlatılmıştı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal