Kolombiya’da Büyük Felaket: Şiddetli Yağışların Meydana Getirdiği Toprak Kaymalarında Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var!

Şiddetli yağışların etkili olduğu Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da etkili olan yağışlar nedeniyle toprak kaymaları meydana geldi. Heyelanda 14 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi de yaralandı.

09.02.2022-12:10 - (Son Güncelleme: 09.02.2022-17:18)

Kolombiya, her yıl şiddetli şekilde yağış alıyor. Bu yağışlar sonucunda meydana gelen sel ve heyelanda ciddi şekilde maddi hasar kaybı görülürken çok sayıda kişi de hayatını kaybediyor. 

Kolombiya Ulusal Afet Risk Yönetimi Birimi tarafından yapılan açıklamada, şiddetli yağışların neden olduğu toprak kaymalarında şu ana kadar 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 35 kişinin yaralandığını bir kişinin de kayıp olduğu kaydedildi. Bölgeden gelen açıklamalarda, itfaiye ekiplerine askerlerin de destek verdiği arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 


14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kolombiya’nın Risaralda yönetim bölgesinde etkili olan yağışlar, Dosquebradas ve Pereira kentlerinde sele neden oldu. İki kentin cadde ve sokaklarında çamur yığınları oluştuğu kaydedildi.  Etkili olan yağışlar nedeniyle toprak kaymaları meydana geldi. Heyelanda 14 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi de yaralandı. 

ASKERLER DE ARAMA ÇALIŞMALARINDA

Bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerine askerlerin de destek verdiği arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Pereira Belediye Başkanı Carlos Maya, sel ve heyelan afetlerinden etkilenen bölgelerde yaşayan halka yardım ulaştırmaya çalıştıklarını ve bölgede tahliye çalışmalarının devam ettiğini kaydedildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal