Erzurum'da Yaşanan Şiddetli Depremin Ardından Karayolunda Heyelan Meydana Geldi

Son dakika haberine göre AFAD, saat 15.40'ta merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

19.11.2021-17:21 - (Son Güncelleme: 19.11.2021-17:21)

Erzurum'da yaşanan 5.1 büyüklüğünde olan depremin 6,94 kilometre derinlikte başladığı belirlendi. 5.1 büyüklüğünde olan deprem çevre illerden de hissedildi. Köprüköy ve Hınıs ilçeleri arasında yer alan karayolu sarsıntının ardından heyelan sebebiyle kapandı.

DEPREM HEYELANA NEDEN OLDU KARAYOLU KAPANDI

Ajanslardan elde edilen görüntülerde deprem sonrası Hınıs ve Köprüköy arasında olan karayolunun heyelan sebebiyle kapanmış olduğu görüldü. Gelen bilgilere göre de deprem kaynaklı herhangi bir can kaybı yok.

ERZURUM DEPREMİ HAKKINDA AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD deprem hakkında 'Köprüköy ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır.' paylaşımını gerçekleştirdi.

ERZURUM BELEDİYE BAŞKANI SEKMEN'DEN AÇIKLAMA

Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kent içerisinde yaşanan son dakika durumlarla ilgili 'Depremin merkez üssü olan köylerde yıkım olduğu duyumu geldi. Tek katlı bazı evlerin duvarlarının yıkıldığı söylendi.' ifadelerini kullandı.

ERZURUM'DAKİ DEPREM İÇİN BAKAN KURUMDAN AÇIKLAMA: EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Erzurum'da yaşanan 5.1 büyüklüğünde olan deprem için şu ifadeleri kullandı: 'Merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi gerekli incelemeleri başlatmaları için bölgeye sevk ettik. Erzurum'umuza ve ülkemize geçmiş olsun.'

KÖPRÜKÖY BELEDİYE BAŞKANI: 4 KÖYDE YIKIM VAR

Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli ise dört köyde yıkım olduğu yönünde olan bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Ahırların yıkılmış olduğunu ve hayvanların telef olduğunu aktaran Belli, Hınıs Ve Köprüköy arasında yer alan karayolunun da açılmaya çalışıldığı bilgisini paylaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal