Kolajen Neden Bu Kadar Önemli?

Kolajen vücut için en önemli ana maddelerden biridir. Ancak son yıllarda her bakım ürünün ve takviyenin de içinde bulunmaya daha da popüler olmaya başladı. Kolajen neden bu kadar popüler? Kolajen neden bu kadar önemli? Sizler için bu yazımızda yer verdik...

26.02.2021-08:54 - (Son Güncelleme: 26.02.2021-08:54) Kolajen Neden Bu Kadar Önemli?

Son yıllarda oldukça popüler olmaya başlayan kolajen sözcüğünü sürekli duymaya başladık. Özellike kadın bakım ürünlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiş durumda. Öyle ki her bakım ürününün içerisinde bulunuyor. Kolajen vücutta zaten bulunan bir madde ancak yaş aldıkça azalıyor ve bazı unsurlar kolajen kaybetmemizi de hızlandırıyor. Hadi gelin şimdi bu popüler bakım ana maddesini inceleyelim.

İlk olarak kolajen  için vücudun en önemli yapı taşlarından biri olmaktadır diyerek başlayalım. Kolajen 3'e ayrılmaktadır. Her tipi de vücutta farklı bir görev alır. Tip1 kolajen özellikle cilt, saçlar ve tırnaklar için oldukça önemlidir. Tip2 kolajen ise eklem ve kıkırdaklarda yoğun olarak bulunmaktadır. Diğer bir kolajen olan Tip3 kolajen ise sindirim yolu, damar sistemi ve yine deride bulunmaktadır.

Kolajenin bakım içerikleri arasında 1. sıralarda geldiğini söyledik.  Peki kolajen neden bu kadar popüler? Sizler için bu yazımızda yer verdik.

GENÇLİK FORMÜLÜ

Cilt için iskelet görevi gören kolajen, kırışıklık ve sarkmaların giderilmesi ve engellenmesine, cildin yenilenmesine, gözenek görünümünün azalmasına ve cilt sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır.

SAĞLIĞA YARARLARI ÇOKTUR

Tip2 kolajen kemik ve eklem hastalıklarının önlenmesine yardımcı oluyor, spor sonrasında kas oluşumunu destekliyor. Tip3 kolajen ise sindirim sistemine faydalı ve damar yollarının yapısını güçlendirerek daha kaliteli bir dolaşım sistemi sağlıyor. Bu da kalp hastalıkları risklerini azaltmaktadır.

OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER

Kolajenin aynı zamanda pozitif yan etkileri de mevcut. Cilt dokusunu destekleyen kolajen saç ve tırnakların güçlenmesini, aynı zamanda da daha hızlı uzamasını sağlıyor. Ayrıca cilt yapısını ve dolaşım sistemini iyileştiren bu protein selülit görünümünün azalmasına yardımcı olmaktadır.

OLDUKÇA HIZLI VE GÜÇLÜ BİR MADDE

Kolajen için iş başına hızlı geçen bir içerik diyebiliriz. Faydasını birçok bakım ürününe göre daha hızlı gösteriyor. Ayrıca cilt yapısını direkt destekleyen bir kaynak olduğu için etkileri de oldukça güçlüdür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal