Kocasinan'da Heyelan Alarmı: 8 Ev Tahliye Edildi

Kayseri'nin merkezinde bulunan Kocasinan ilçesindeki bir mahallede iki gün önce toprak kayması meydana geldi. AFAD ekiplerinin Kocasinan'daki incelemeleri neticesinde mahallede bulunan 8 ev tahliye edildi.

02.04.2021-15:50 - (Son Güncelleme: 02.04.2021-15:50) Kocasinan'da Heyelan Alarmı: 8 Ev Tahliye Edildi

Kayseri Kocasinan ilçesindeki Erkilet mahallesinde iki gün önce küçük çapta bir toprak kayması yaşandı. Bu toprak kayması neticesinde mahalleye ulaşılan yol kapandı ve kaya parçaları yol kenarına düştü. Heyelanın ardından mahalledeki evlerde herhangi bir hasar meydana gelmedi. Yaşanan bu olayın ardından mahallede inceleme yapmak için giden Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve AFAD ekipleri çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Burada yapılan değerlendirmeler sonucunda mahallede risk altında olduğu tespit edilen 8 ev tahliye edildi.

Erkilet Mahallesi muhtarı Ahmet Ceylan, yaşanan toprak kaymasının ardından alınan karar çerçevesinde evlerin boşaltıldığını söyledi. Tahliye edilen evlerde ikamet eden kişilere devlet tarafından kira yardımı yapılacak ya da bu kişilere konut kiralanacak.

Yaşanan toprak kazasıda herhangi bir ölüm ya da yaralanma vakası yaşanmazken, Ahmet Ceylan, bölgede tarım arazilerinin bulunduğunu aktardı. Çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için yollarda çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal