Kocaeli'nde tüm kameralar incelendi! Büyük terör eylemini özel ekip çözdü

İçişleri Bakanlığı, Kocaeli'de eylem hazırlığı yaparken yakalanan terör örgütü PKK/PYD üyesi yabancı uyruklu H.Y'yi tutukladı. İşte haberin detayları...

19.04.2022-14:21 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-14:21)

İçişleri Bakanlığı, Kocaeli'nde eylem hazırlığı yaparken yakalanan terör örgütü PKK/PYD üyesi yabancı uyruklu H.Y'nin bağlantılarıyla ilgili olan soruşturmanın her yönünden detaylı bir şekilde sürdüğü bildirildi. Bakanlıktan gelen yazılı açıklamaya göre, Kocaeli İstihbarat ve Terörler Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/PYD'nin kentte eylem hazırlığı yaptığı bilgisi üzerine çalışma başlatıldı. Operasyon için oluşturulan özel ekip, şehir merkezindeki tüm kameraların görüntülerini inceledi. Yabancı uyruklu H.Y'nin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi halk otobüslerine saldırıda bulunma arayışında olduğu ekiplerce belirlendi. Eylem aşamasında olan şüpheli, 12 Nisan'da yapılan operasyonla yeri tespit edilip yakalandı. H.Y, ilk ifadesinde, Suriye'nin Rakka şehrinde PKK/PYD terör örgütündeki sorumlu örgüt üyelerinin sosyal medya hesabı üzerinden yeri tespit edilip kendisine ulaştıklarını ifade etti. 

Video karşılığı para teklifi

Şüpheli H.Y, örgüt üyelerinin, Türkiye'de bulunduğu süre boyunca kendi belirlediği yerlerin konumlarını ve fotoğraflarını çektiği araçların görüntülerinin gönderilmesini istediğini anlattı. Örgütün bu verilen iş karşılığında para göndereceği vaadinde bulunmasının üzerine Kocaeli merkez Adnan Menderes Bulvarı etrafındaki halk otobüslerinin keşfini yaptığını söyleyen H.Y, keşif videosunu örgüt üyelerine gönderdiğini kabul etti. Her video karşılığında 1500 dolar, yakacağı her araç başına da 5 bin dolar verileceğini söyleyen H.Y, para ödeneceğine inanan fakat yalan olduğunu başında anlamayan, videoyu gönderdikten sonra gerçeği anladığında ise araç yakmayı reddettiğini, bunun üzerine terör örgütünün ailesini öldürmekle tehdit ettiğini ifadelerine ekledi. Olayla ilgili H.Y'nin örgüt bağlantılarına yönelik çok yönlü soruşturması devam ediyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal